Yandex Metrica

Sitede Ara

Lübnan sınırı ateş altında: İsrail, Beyrut'u vurdu! Bölgede son durum...

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazı ve telsizleri patlatarak düzenlediği saldırılar sonrası Mavi Hat'ta tansiyon oldukça yüksek. Lübnan'a 7 Ekim'den bu yana en yoğun bombardımanlarından birini gerçekleştiren İsrail, sınıra yığınak yapmayı devam ederken Hizbullah İsrail'i yedi ayrı saldırıda yaklaşık 150 Katyuşa füzesi ile vurdu. İsrail, başkent Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın yardımcısı Naim Kasım'ı hedef aldı.            

Dünya

20.09.2024, 19:33

Beyrut'taki kentteki Camus Caddesi’nde bir yere hava saldırısı düzenlendi. Saldırının düzenlendiği yerden yoğun dumanlar yükseldiği görülürken, Lübnan sağlık ekipleri ve ambulanslar bölgeye sevk edildi. Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nden dumanların yükseldiği görüntüler paylaşıldı. Saldırıda 5 çocuk hayatını kaybetti.

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizleri patlatmasından sonra İsrail ile Hizbullah arasında karşılıklı saldırılar devam ediyor. İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarının ardından Hizbullah karşı atağa geçti. İsrail’in kuzeyine yaklaşık 150 füze atıldı. Peki, Beyrut -Tel Aviv hattında son durum ne? 

Soykırımcı İsrail'den ilticalara Gazze şartı! Katliamlara katılanlara vatandaşlık Soykırımcı İsrail'den ilticalara Gazze şartı! Katliamlara katılanlara vatandaşlık Haberi Görüntüle

SINIRDA TANSİYON YÜKSEK 

İsrail-Lübnan hattında tansiyon günden güne yükseliyor. İsrail'in düzenlediği peş peşe siber saldırıların ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah dün yaptığı konuşmasında intikam mesajı verirken İsrail hava saldırısına geçti. Sınırda tansiyon bugün de son derece yüksek.

Dünyaca ünlü kahve devi iflas etti Dünyaca ünlü kahve devi iflas etti Haberi Görüntüle

İSRAİL, LÜBNAN'IN GÜNEYİNDEKİ İKİ BÖLGEYİ HEDEF ALDI 

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelere bugün yeni hava saldırıları düzenlediği bildirildi. Lübnan basınında yer alan haberlerde, İsrail'in hava saldırılarında ülkenin güneyindeki Meys el-Cebel ve Kefr Kila bölgelerinin hedef alındığı belirtildi. Saldırılarda can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bir  bilgi verilmedi.

Bakanların uçağı arızalandı: Ankara'daki toplantı iptal edildi Bakanların uçağı arızalandı: Ankara'daki toplantı iptal edildi Haberi Görüntüle

SON BİR SAATTE İSRAİL'E 140 ROKET ATILDI 

İsrail, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 70 roket daha atıldığını bildirdi. Çok sayıda roket düşürüldüğü belirtilirken Hizbullah’ın son bir saatte İsrail'in kuzeyine toplam 140’a yakın roket fırlattığı duyuruldu.

Sudan'da kanlı saldırı: Pazar yerine bomba yağdı! 21 ölü 70'ten fazla yaralı Sudan'da kanlı saldırı: Pazar yerine bomba yağdı! 21 ölü 70'ten... Haberi Görüntüle

SINIR BÖLGELERİNE YENİ GÜVENLİK TALİMATLARI

İsrail ordusu, dün sınırda iki askerinin öldüğü Hizbullah saldırılarının ardından İsrail kontrolündeki Golan Tepelerinde ise yeni bir topçu mevzisi kurdu. Ordu, ülkenin kuzeyinde yer alan Yukarı Celile'deki sınıra yakın İsrail yerleşim yerlerinde de yeni güvenlik talimatları açıkladı.

Açıklamada, bölge sakinlerinden, yerleşim yerlerindeki hareketliliği azaltmaları ve toplu halde bulunmaktan kaçınmaları, yerleşim yerlerinin kapılarını kontrol altında tutmaları ve korunan bölgelerin yakınında kalmaları istendi. Ancak bu önlemler daha sonra kaldırıldı.

Asker bulamıyorlar! Yunanistan Harp Okulları alarm verdi: Bakanlık acil durum ilan etti. Asker bulamıyorlar! Yunanistan Harp Okulları alarm verdi: Bakanlık acil durum... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'A SALDIRI SAVAŞIN YENİ CEPHESİ 

İsrail gece boyunca Lübnan'a hava saldırısı düzenledi. Batı basını İsrail'in hava saldırısının son dönemin en büyük atağı olduğuna dikkat çekerken "topyekün savaş" ve "kıyamet savaşı" ifadelerini kullandı. Gazze'nin ardından Lübnan, savaşın yeni cephesi olarak görülüyor. 

Soykırımcı İsrail'den alçak tehdit! Marwan Issa ve Muhammed Deif'i örnek gösterdiler Soykırımcı İsrail'den alçak tehdit! Marwan Issa ve Muhammed Deif'i örnek... Haberi Görüntüle

İSRAİL: SAVAŞTA YENİ BİR AŞAMAYA GEÇTİK 

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, cihaz patlamaları sonrası yaptığı açıklamada, İsrail'in savaşta yeni bir aşamaya geçtiğini ve odağının kuzeye kaydığını duyurmuştu. Gallant, Hizbullah'ın “giderek artan bir bedel ödeyeceğini” belirtti. 

ABD'nin cari açığı ikinci çeyrekte yüzde 10,7 arttı ABD'nin cari açığı ikinci çeyrekte yüzde 10,7 arttı Haberi Görüntüle

NASRALLAH: İSRAİL TÜM KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTI

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise “ağır darbe” olarak nitelendirdiği bombalı saldırılar sonrası yaptığı ilk açıklamada misilleme sözü verdi. Nasrallah canlı yayın konuşmasında, İsrail'in tüm kırmızı çizgileri aştığını ve cihaz saldırılarının bir "savaş ilanı" olduğunu söyledi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading