Lübnan'a kara harekatı sinyali: Gallant resmen duyurdu: Sonraki aşama çok yakında

Lübnan'a kara harekatı sinyali: Gallant resmen duyurdu: Sonraki aşama çok yakında

20 Eylül'den bu yana Lübnan'a hava saldırıları düzenleyen katil İsrail kara harekatına hazırlanıyor. Kara harekatı için ilk sinyali veren İsrail Savunma Bakanı Gallant, "Lübnan'da savaşın sonraki aşaması çok yakında başlayacak" ifadelerini kullandı.  

Dünya

30.09.2024, 22:51

Ülkenin kuzeyinde İsrail ordusuna ait bir zırhlı birliği ziyaret eden Savunma Bakanı Yoav Gallant, askerlere hitap etti. Lübnan'a kara saldırısı mesajı veren Gallant,  "(Hizbullah Genel Sekreteri Hasan) Nasrallah'ın ortadan kaldırılması son değil. (İsrail'in) Kuzey sakinlerini evleri geri getirmek için siz de (zırhlı birlik askerleri) dahil tüm yeteneklerimizi harekete geçireceğiz." Daha önce de İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan için kara harekatına hazırlandıklarını duyurmuştu.

Kuzey Komutanlığı Komutanı Ori Gordin de Hizbullah ile yaşanan çatışmalarda "yeni bir aşamaya girdiklerini" belirterek Lübnan'a olası kara saldırısı için hazırlıklı olmaları gerektiğini söylemişti. Bu arada İsrail ordusu yedek askerlerden oluşan iki tugayını ülkenin kuzeyine konuşlandırmıştı.

Soykırım kabinesinde kriz! Katiller birbirine girdi! Gallant yolcu Soykırım kabinesinde kriz! Katiller birbirine girdi! Gallant yolcu Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

Gazze ve Batı Şeria'daki katliamlarına Lübnan'da devam eden işgal devleti İsrail, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamları terör devleti İsrail'in Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarını patlattığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1178 kişiyi öldürdüğünü bildirdi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah'ın İsrail'e karşılığı ise roket ve füzelerle oluyor. Genel olarak askeri üsleri hedef alan bu saldırılarda şimdiye kadar önemli bir hasar söz konusu olmadı. İsrail'in ağır bombalarla saldırdığı Lübnan'da kısa sürede yüz binlerce kişi yerinden olurken ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ediyor. Suriye'ye ise 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading