Lübnan'da ilhak planı: Önce Gazze şimdi Beyrut! İsrailli şirket 'Lübnan'da ev sahibi olmanın vakti geldi' başlıklı ilan yayınladı

Gazze'de dünya tarihinin en vahşi soykırımını gerçekleştiren İsrail, katliamlarını Lübnan'da taşıdı. Soykırımın yanı sıra Arz-ı Mev'ud hayali kuran terör devleti Lübnan'da ilhak planları yapmaya da başladı. Öyle ki İsrailli bir emlak ofisi, "Lübnan'da ev sahibi olmanın vakti geldi!" başlıklı bir ilan yayınladı.

Dünya

30.09.2024, 18:56

17-18 Eylül'de çağrı cihazlarını hackleyerek Lübnan'da terör eylemi gerçekleştiren İsrail, 20 Eylül'den bu yana ülkenin güney ve doğusunu bombalayarak Lübnan'da kalıcı olacağının sinyalini vermişti. 

Cuma günü düzenlediği saldırıyla Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ı da öldüren Siyonistler Lübnan'ı ilhak etme planlarını hızlandırdı. Terör devleti Lübnan'ın güneyi, Bekaa, Nebatiye, Baalbek, Beyrut'un güney banliyöleri ve ilk kez Beyrut'un merkezindeki Kula bölgesine yönelik ağır bombardımanlar gerçekleştirirken, bazı İsrail sitelerinde Lübnan'da doğrudan "yerleşim" çağrıları yayılmaya başladı.

İsrail bayrağı ayaklar altında! Bebek katillerine Diyarbakır'dan tepki: Protesto yöntemi alkış aldı İsrail bayrağı ayaklar altında! Bebek katillerine Diyarbakır'dan tepki: Protesto yöntemi... Haberi Görüntüle

"LÜBNAN'DA EV SAHİBİ OLMA VAKTİ GELDİ"

İsrail merkezli "uritsafon" adlı bir site, "Lübnan'da ev sahibi olmanın vakti geldi!" başlıklı bir ilan yayınladı. İlanda şu ifadeler yer aldı: "Hizbullah'ın liderleri, özellikle Nasrallah, ortadan kaldırıldıktan sonra, büyük bir ev, karlı dağ manzarası ve sıcak bir topluluk hayal ediyor musunuz? İşte atalarımızın toprakları, Aşer ve Naftali kabilelerinin yurdu."

Siyonist ilan "Bu hayalin gerçekleşmesine sadece bir stratejik karar kaldı; Güney Lübnan’ı ezmeye devam etmek ve halkının geri dönmesine izin vermemek! Bunu gerçekleştirmemize yardımcı olun, bize katılın!" şeklinde devam etti.

İsrail'in "Haaretz" gazetesi ise, "Güney Lübnan'da Yahudi yerleşim çağrıları hayal gibi görünebilir, ancak yarın gerçek olabilir" başlıklı bir rapor yayımladı. Raporda, "Kuzey Derileri - Güney Lübnan'da Yerleşim Hareketi" tarafından düzenlenen bir konferans ele alındı ve geçmişteki başarılı yerleşim modellerine atıf yapıldı.

Bu grup, "Güney Lübnan'ın işgalini" savunarak, İsrail’in kuzey sınırları ile Litani Nehri arasında yerleşim yerleri kurmayı hedefleyen bir vizyon sundu.

Ayrıca, İsrail'in "Jerusalem Post" gazetesi, "Lübnan, İsrail’in vaat edilmiş topraklarının bir parçası mı?" başlıklı bir rapor yayımladı. Bu rapor, Tevrat'tan alıntılar yaparak Lübnan'ı İsrail’in bir parçası olarak tanımlıyordu. Ancak gazete, bu raporu daha sonra kaldırdı. Buna rağmen, bu soru sosyal medyada hâlâ tartışılmaya devam ediyor.

"Jerusalem Post" raporu, Netanyahu'nun Lübnan'a yönelik savaşı savunarak "Tevrat'ta yazdığı gibi düşmanlarımın peşine düşüp onları yok edeceğim" dediği gün yayımlandı.

Filistin'in BM'ye sunduğu 'ilk' tasarı kabul edildi! İşgalci İsrail'e kötü haber Filistin'in BM'ye sunduğu 'ilk' tasarı kabul edildi! İşgalci İsrail'e kötü... Haberi Görüntüle

İŞGAL HARİTASI ÖNÜNDE KATLİAM DANSI YAPMIŞLARDI

Hatırlacağı üzere katil İsrail, Gazze işgalinin yıl aylarında da aynı yola başvurmuş hatta Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in önderliğinde ilhak konferansı düzenlemişti. 

12 İsrailli bakanın katılımıyla düzenlenen lhak konferansı Siyonistlerin işgal planını gözler önüne sermişti. 

O dönem Batı Şeria'nın kuzeyinde yasa dışı yerleşim yerlerinin yeniden inşasına çağrı yapmak için düzenlenen ilhak konferansında konuşan İsrail aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, "Gazze'den göçü teşvik etmemiz gerekiyor. Gazze'deki Filistinlilere ne olursa olsun umrumuda değil. Onlara yemek vermeyeceğiz ve Gazze’den ayrılacaklar.” şeklinde skandal açıklamalarda bulunmuştu.

Yahudi yerleşimcilerin Gush Katif'e iadesi için çağrılar yapılırken, konferansa katılan katılımcılar işgal haritası önünde katliam dansı yapmaktan da geri durmamıştı. 

İlhak konferansında açıklamalarda bulunan Shomron Bölge Konseyi Başkanı Yossi Dagan ise, "Shoah'tan sonra 7 Ekim'de acı çektik. Cevap sadece...Gazze Şeridi'ne ve Gush Katif'e dönüşte." ifadelerini kullanmıştı.

"Hükümeti Ortadoğu'nun anlayacağı tek dille konuşmaya ve Gazze Şeridi'nde yerleşim birimleri kurmaya çağırıyoruz." diyen Dagan "Uzun yolculuğumuzun ilk adımını atmak için buradayız. Zor olacak ama diğer tek alternatif Shoah'tır. Oslo öldü. İsrail halkı yaşıyor" demişti.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading