Yandex Metrica

Sitede Ara

Lübnan'da katliam var! 2006'dan bu yana en büyük bombardıman: Terör devleti İsrail durmuyor

Lübnan'da katliam var! 2006'dan bu yana en büyük bombardıman: Terör devleti İsrail durmuyor

Katil İsrail ve Lübnan arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden zaman zaman şiddetlenen çatışmalar zirve noktasına ulaştı. Gazze'den sonra rotasını Lübnan çeviren terör devleti 2006'dan bu yana en Lübnan'a en büyük hava saldırısını gerçekleştirdi. 

Dünya

23.09.2024, 15:36

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de kadın, çocuk, genç, yaşlı ayırt etmeden katliam yapan terör devleti şimdi de gözünü Lübnan'a dikti. Katil İsrail, Lübnan'ın güneyinde ve doğusundaki birçok bölgeye çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi. 

İsrail savaş uçaklarının, ülkenin güneyine 30 dakika içinde 80'den fazla hava saldırısı düzenlediğini duyuran Lübnan resmi haber ajansı NNA katliamın boyutunu gözler önüne serdi. Öte yandan İsrail'in bu saldırsı 2006'daki Lübnan-İsrail saldırsının ardından kayıtlara geçen en büyük saldırı oldu.

Türk donanması korku saçıyor! ABD basınında dikkat çeken analiz: Ankara'nın gücü komşularını endişelendiriyor Türk donanması korku saçıyor! ABD basınında dikkat çeken analiz: Ankara'nın... Haberi Görüntüle

KATLİAM BÜYÜYECEK

Öte yandan katliama ilişkin açıklama yapan İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, ordunun Lübnan'da daha "kapsamlı ve hassas" saldırılar düzenleyeceğini söyledi. Buna göre İsrail, "kapsamlı" saldırılar başlatırken,  Lübnanlıları "kendi güvenlikleri için" Hizbullah hedeflerinden uzaklaşmaları konusunda uyardı. Katil İsrail ordusunun bu açıklamaları, Hizbullah'ın kendisini hedef alan son saldırılara misilleme olarak hafta sonu İsrail'e 150 roket fırlatmasının ardından geldi. Bunun üzerine İsrail, Lübnan'ın güneyindeki hedeflere de hava saldırıları düzenledi ve Hizbullah'ın binlerce roketatarını imha ettiğini açıkladı.

İsrail saldırına ilişkin açıklama yapan Lübnan devlet medyası, İsrail'in bu sabah düzenlediği hava saldırılarında 1 kişinin öldüğünü, 6 kişinin de yaralandığını bildirdi. Hizbullah da kendi haber siteleri aracılığıyla yaptığı açıklamada, düzenlenen saldırıda 1 kişinin öldüğünü ve 6 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Kundaktan kefene! Katil İsrail Gazze'de 710 bebeği şehit etti! Allah'ım bu nasıl bir acı! Kundaktan kefene! Katil İsrail Gazze'de 710 bebeği şehit etti! Allah'ım... Haberi Görüntüle

ABD'DEN DESTEK İSTEDİLER

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, gece boyunca ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüştüğünü bildirdi. Gallant, Austin'e "Hizbullah tehditlerine ilişkin bir durum değerlendirmesi sunduğunu" ve "Hizbullah'ın İsrailli sivillere karşı saldırı düzenleme kabiliyetini azaltmaya yönelik IDF operasyonları" hakkında bilgi verdiğini söyledi. Gallant yaptığı paylaşımda, iki ülke bakanının, "daha geniş bölgesel durumu ve İran ile vekillerinin yarattığı tehditleri de ele aldıklarını" belirtti.

BM Güvenlik Konseyi'nde Lübnan toplantısı: ABD, yine İsrail'in katliamlarını savundu BM Güvenlik Konseyi'nde Lübnan toplantısı: ABD, yine İsrail'in katliamlarını savundu Haberi Görüntüle

BEYRUT'TA İSRAİL KATLİAMI!

Siyonist İsrail ordusunun 20 Eylül'deki hava saldırısında 3'ü çocuk 7'si kadın 45 kişi hayatını kaybetmişti. Lübnan'nın başkenti Beyrut'ta katliama başlayan İsrail, Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü duyurmuştu.

20 Eylül'den bu yana aralıksız bir şekilde Beyrut'u bombalayan İsrail soykırımın sinyalini 17-18 Eylül tarihinde vermişti.

Hatırlanacağı üzere İsrail, 17-18 Eylül tarihlerinde çağrı cihazları ile telsizlerin patlatılması ve ardından gerçekleşen Beyrut saldırısında toplamda 84 kişi ölmüştü.

İngiliz basınında Türkiye'ye övgüler: 'Mükemmel bir sığınak' İngiliz basınında Türkiye'ye övgüler: 'Mükemmel bir sığınak' Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN 2006'DAKİ LÜBNAN İŞGALİ

Soykırımını Beyrut'a taşıyan İsrail'in hava saldırıları 2006 yılındaki Lübnan-İsrail savaşını hatırlattı. Hatırlanacağı üzere o dönem  Hizbullah'ın askerî kanadı ile katil İsrail ordusu Lübnan toprakları ve İsrail'in kuzeyinde şiddetli çatışmalar gerçekleştirmişti.

Yine o dönem Lübnan'ı Katyuşya füzeleri ile vuran İsrail çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Bir aydan fazla süren çatışmaların ardından, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aldığı 1701 sayılı karar uyarınca 14 Ağustos'ta taraflar saldırılarını durdurmuştur. İsrail, Lübnan'a uyguladığı ablukayı 7 Eylül 2006 yerel saatle 18:00'e kadar kaldırmayı taahhüt etmişti.

Litanni Nehri'ne kadar olan Güney Lübnan topraklarını işgal etmiş olan İsrail, Lübnan ve UNIFIL askerlerinin konuşlandırılmasına paralel olarak birliklerini geri çekmişti.

Krizin ilk günlerinden beri aralıksız süren İsrail saldırılarının 1.000'in üzerinde sivil Lübnanlıyı öldürmüş olması, İsrail'in uluslararası alanda çok ağır eleştirilere hedef olmasına sebep olmuştu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading