Yandex Metrica

Lübnan'da tansiyon yükseldi: Hizbullah ve İsrail arasında karşılıklı saldırı!

Lübnan'da tansiyon yükseldi: Hizbullah ve İsrail arasında karşılıklı saldırı!

İsrail Lübnan'a yönelik saldırı başlattığını açıklarken Hizbullah da Beyrut'ta komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikastın intikamı olarak İsrail'e saldırı başlattı.

Dünya

25.08.2024, 12:33

İsrail, Hizbullah'ın geniş çaplı bombardıman hazırlığına karşı önleyici saldırı başlattığı açıkladı. Hizbullah ise örgütün üst düzey komutanı Fuad Şükür'ün Beyrut'ta öldürülmesine yanıt olarak İsrail'i 320 katyuşa füzesiyle vurduğunu duyurdu. 

İsrail'de 48 saatlik olağanüstü hâl ilan edilirken Pentagon, Amerika'nın İsrail'i, İran ve bölgedeki vekillerinin saldırılarına karşı savunacağını bildirdi. Öte yandan İsrail'in güney Lübnan'da bir araca düzenlediği hava saldırısında bir kişi hayatını kaybetti. 

Balkan ülkesinden çılgın sipariş! Bir iki üç değil tam 6 tane TB2 SİHA alacak Balkan ülkesinden çılgın sipariş! Bir iki üç değil tam 6... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DE HAVALİMANI UÇUŞLARA KAPATILDI 

Tel Aviv'deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı tüm uçuşlara kapatıldı. İsrail güvenlik kabinesi Lübnan'a saldırıları görüşmek için toplanacak. İsrail Savunma Bakanı Gallant, ABD'li mevkidaşını 'Lübnan'a önleyici saldırı' hakkında bilgilendirdi. Hizbullah, İsrail'e başlattığı saldırıların ilk aşamasını tamamladığını bildirdi.

Cehennem gibi: Çatışmadan kaçanı akrep-yılan sokuyor! Sel baskınından kurtulanlar açlıktan ölüyor Cehennem gibi: Çatışmadan kaçanı akrep-yılan sokuyor! Sel baskınından kurtulanlar açlıktan... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DE SİRENLER ÇALDI 

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğunu İddia ederek Lübnan'ın güneyine "önleyici" saldırıların başlattıklarını açıkladı. Hagari, yaptığı açıklamada, "Az önce Lübnan'dan İsrail topraklarına füze ve roketli saldırılar düzenlendi. Bunun üzerine İsrail bölgelerinde sirenler aktifleştirildi." dedi.

Harris Trump'ı yoldan çıkardı! TIME dergisi dün geceyi analiz etti: Başı belada! Harris Trump'ı yoldan çıkardı! TIME dergisi dün geceyi analiz etti:... Haberi Görüntüle

İSRAİL: HİZBULLAH GENİŞ ÇAPLI OPERASYON HAZIRLIĞINDA 

Hizbullah'ın geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğuna iddia eden Hagari, İsrail ordusunun buna karşılık Hizbullah hedeflerini vurmaya başladığını söyledi. Hagari, Lübnan'daki Litani Nehri'nin güneyinde yaşayan Lübnanlılara bulundukları bölgeleri terk etme çağrısı yaparak, İsrail'in "kendisine yönelik tüm tehditleri ortadan kaldıracağı" uyarısında bulundu. Hizbullah'ın geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğuna iddia eden Hagari, İsrail ordusunun buna karşılık Hizbullah hedeflerini vurmaya başladığını söyledi.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, "İslami Direniş Hareketi Mücahidleri, Büyük Komutan Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme çerçevesinde, Siyonist rejimin (İsrail) derinliklerine ve daha sonra açıklanacak olan bir İsrail askeri hedefine doğru çok sayıda insansız hava aracıyla (İHA) hava saldırısı başlattı." ifadeleri kullanıldı.

Baden-Württemberg Fırkateyni Berlin'i ateşe attı: Tayvan Boğazı'nda yüksek gerilim Baden-Württemberg Fırkateyni Berlin'i ateşe attı: Tayvan Boğazı'nda yüksek gerilim Haberi Görüntüle

HİZBULLAH: İSRAİL'İN SALDIRILARINA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DURACAĞIZ 

Açıklamada, ayrıca "çok sayıda füzeyle işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde (İsrail'in kuzeyi) çok sayıda düşman bölgesi, kışla ve demir kubbe platformu da hedef alındı." ifadelerine yer verildi.

Operasyonun gidişatına ilişkin ayrıntıların daha sonra açıklanacağına dikkat çekilen açıklamada, Hizbullah'ın tam teyakkuz halinde olduğu ve İsrail saldırılarına karşı güçlü bir şekilde duracağı vurgulandı.

Schengen uygulaması sona mı eriyor? Avrupa Birliği'nden yeni veto! Schengen uygulaması sona mı eriyor? Avrupa Birliği'nden yeni veto! Haberi Görüntüle

İSRAİL'DE 48 SAAT OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Gallant'ın "iç cephedeki durum" nedeniyle olağanüstü hal ilan ettiği belirtildi. Olağanüstü halin 48 saat boyunca geçerli olacağı ifade edildi.

Biden'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: 'Netanyahu çaba göstermiyor' Biden'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: 'Netanyahu çaba göstermiyor' Haberi Görüntüle

TEL AVİV VE İSRAİL'İN KUZEYİNDE BAZI KISITLAMALAR GETİRİLDİ

Hizbullah ile yaşanan son çatışmalar nedeniyle Tel Aviv'in yanı sıra İsrail'in kuzeyindeki bölgelerde de bazı kısıtlamalara gidildi.Bu kapsamda açık alanlarda 30, kapalı alanlarda ise 300'den fazla kişiyi aşacak toplantılar yasaklandı.Ayrıca, Lübnan sınırına yakın plajlar kullanılamayacak.

130 yıllık silah oltaya takıldı: Akılalmaz keşif polis radarına takıldı 130 yıllık silah oltaya takıldı: Akılalmaz keşif polis radarına takıldı Haberi Görüntüle

HİZBULLAH, İSRAİL'E BAŞLATTIĞI SALDIRILARIN İLK AŞAMASINI TAMAMLADIĞINI BİLDİRDİ

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, "Allah'ın yardımıyla, ilk aşama başarıyla tamamlandı." ifadelerine yer verildi.

İnsansız hava araçlarının (İHA) İsrail'in askeri kışlalarını ve bölgelerini hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada, 320 katyuşa füzesinin de İsrail'in Celile ve işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan askeri kışlalarını vurduğu vurgulandı.Açıklamada, operasyonun diğer ayrıntılarının daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading