Yandex Metrica

Sitede Ara

Lübnan'da üst üste patlamalar: Evlerin çatısındaki güneş panelleri dair birçok cihaz infilak ediyor

Lübnan'da üst üste patlamalar: Evlerin çatısındaki güneş panelleri dair birçok cihaz infilak ediyor

Dünya yepyeni bir terör eylemi çeşidiyle tanıştı. İsrail tarafından Lübnan'da denenen bu eylem tipiyle şimdiden birçok kişi yaşamını yitirirken binlercesi de yaralandı. Terör devleti İsrail, Lübanan'da önce taşınabilir çağrı cihazlarına, ardından da telsizlere sızıp bu cihazları patlatmıştı.

Dünya

18.09.2024, 22:48

Lübnan'da patlamaların ardı arkası kesilmiyor. İsrail, dün taşınabilir çağrı cihazlarına, bugün de telsizlere sızıp bu cihazları patlatmıştı. Kan gölüne dönen ülkede çok sayıda kişi yaşamını yitirirken binlerce kişi de önemli bir kısmı ağır olmak üzere yaralanmıştı. Saldırıların yeni ve daha büyük saldırıların habercisi olduğu yönünde bir görüş hakim. 

Ayşenur'un ölümünde sır perdesi kalktı: İsrail'in yalanını ABD medyası ortaya çıkardı Ayşenur'un ölümünde sır perdesi kalktı: İsrail'in yalanını ABD medyası ortaya... Haberi Görüntüle

GÜNEŞ PANELLERİ DE PATLATILDI

Ancak Lübnan'daki patlamalar bunlarla kalmadı. Lübnan devlet televizyonu, başkent Beyrut'un bazı noktalarında evlerin çatılarında bulunan güneş panellerinin de patladığını duyurdu. Sosyal medyada ise bu patlamaları gösteren birçok video kısa sürede etkileşim aldı. 

Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Gözünüz bu gece gökyüzünde olsun! Güneş geceyi aydınlatabilir Haberi Görüntüle

BİR AĞA BAĞLI OLAN HER ŞEY PATLADI

Ülkede ayrıca kablosuz radyolar, cep telefonları, parmak izi cihazları, Wi-fi bağlantılı, bir ağa bağlı cihazlar, iPhone telefonlar, Apple tabletler de patlatıldı. Ayrıca iletişim cihazları, araç aküleri, araba, motor ve scooter aküleri, güneş pilleri, zamanlayıcı pilleri, bilgisayarlar, hatta tıraş makinelerinin "lityum piller"i dahi patladı.

Dünyanın en kötü sağlık sistemine sahip ülke şaşırttı! Harcama fazla, performans düşük Dünyanın en kötü sağlık sistemine sahip ülke şaşırttı! Harcama fazla,... Haberi Görüntüle

CİDDİ HASAR MEYDANA GELDİ

Patlamalara bağlı olarak yangınlar çıktı ve pillerin boyutuna göre evlerde, araçlarda ciddi hasarlar meydana geldi. Lübnanlılar, araç, cihaz kullanmaya ve evlere girmeye korkar hale geldi.

Lübnan'da birkaç yıldır yaşanan enerji krizi ülke genelinde elektrik kesintilerine yol açmıştı. Lübnanlılar bu krizle baş edebilmek için evlerinin çatısına güneş panelleri monte etmişti. İşte sivilelrin elindeki telefonu patlatmaktan çekinmeyen İsrail, birçok cihazla beraber evlerin çatılarındaki güneş panellerini patlatmaktan da geri durmadı.

THY'den kaçırılmayacak bilet fırsatı! O topraklara gidiş dönüş 129 dolar kampanyası başlıyor THY'den kaçırılmayacak bilet fırsatı! O topraklara gidiş dönüş 129 dolar... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DAKİ PATLAMALAR

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında dün eş zamanlı patlamalar meydana gelmiş, patlamalarda ikisi çocuk 12 kişinin hayatını kaybederken 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralanmıştı.

Bugün ise benzer bir saldırı telsizler üzerinden yapıldı. Ülke genelindeki telsizlerin patlatılması sonucu en az 14 kişi ölürken 450 kişi yaralandı. Her iki saldırının da İsrail tarafından gerçekleştirildiği kabul ediliyor. Lübnan Hizbullahı dünkü patlamalardan İsrail'i sorumlu tutmuş ve karşılık verme tehdidinde bulunmuştu. İsrail ise saldırılarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading