Yandex Metrica

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında yeni detay! İsrailli yetkiliden itiraf gibi açıklama: 'Cihazlara aylar önce yerleştirildi'

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında yeni detay! İsrailli yetkiliden itiraf gibi açıklama: 'Cihazlara aylar önce yerleştirildi'

Lübnan ve Suriye'deki Hizbullah ve İranlı üst düzey askerleri yetkililerin kullandığı çağrı cihazlarının patlaması nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Onlarca ölünün ve binlerce yaralının olduğu olayın İsrail'in aylarca önce Hizbullah'ın tedarik zincirine sızması nedeniyle meydana geldiği iddia edildi. 

Dünya

18.09.2024, 08:09

Gazze Şeridi'nde soykırımı sürdüren işgalci İsrail Ortadoğu'da terör estirmeye devam ediyor. Lübnan ve Suriye'deki binlerce çağrı cihazlarını eş zamanlı patlatan İsrail'in bunu yapmak için 5 ay önce Hizbullah'ın tedarik zincirine sızdığı ileri sürüldü. 

Terör devleti İsrail'in Hizbullah'ın iletişim cihazlarına sızarak patlaması üzerine 400'ünün ağır olmak üzere 4 binden fazla kişinin yaralandığı 500 kişinin ise kalıcı olarak görme yetisini kaybettiği bildirildi. Sky News’ün Arapça servisinin İsrailli bir askeri yetkiliye dayandırdığı haberine göre; İsrail, haberleşme cihazlarının bataryalarının içine patlayıcı yerleştirdi ve bataryaların sıcaklığını uzaktan artırarak patlattı

İsrailli askeri yetkiliye göre, İsrail, haberleşme cihazlarının bataryalarının içine patlayıcı yerleştirdi ve bataryaların sıcaklığını uzaktan artırarak patlattı. Bu operasyonda diğer patlayıcı türleri yerine PETN adlı patlayıcıyı kullandılar.

Yunanistan turist akınından endişeli: Ek vergi gelmesi an meselesi Yunanistan turist akınından endişeli: Ek vergi gelmesi an meselesi Haberi Görüntüle

İSRAİLLİ ASKERİ YETKİLİ: CİHAZLARA PETN ADLI PATLAYICI YERLEŞTİRİLDİ

Lübnan'daki patlamalara ilişkin konuşan İsrailli bir askeri kaynağa göre, Mossad, haberleşme cihazlarının bataryalarının içine patlayıcı yerleştirdi ve bataryaların sıcaklığını uzaktan artırarak patlattı. Bu operasyonda diğer patlayıcı türleri yerine PETN adlı kararlı patlayıcıyı kullandılar.

PETN dünyada bilinen en güçlü patlayıcılardan biridir. Isıya ve sürtünmeye karşı hassastır, bu da patlama mekanizmasını açıklayabilir. Patlayıcı madde, cihazlar Hizbullah'a ulaşmadan önce yerleştirildi. Hizbullah'ın tedarik zincirine sızıldı.

El Cezire, ise Lübnan'daki çağrı cihazlarının patlamasına neden olan patlayıcıdan her cihaza 20 gram yerleştirildiğini ve Hizbullah'ın bunları 5 ay önce kullanmaya başladığını aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading