Yandex Metrica

Sitede Ara

Lübnan'daki kanlı saldırının arkasında kim var? Tüm izler ona çıkıyor

Lübnan'da iki gün üst üstre patlatılan çağrı cihazlarının üreticisi görünen kadının LinkedIn'de etkileyici bir profili var, ancak kendisi ortada yok! Çağrı cihazlarının üreticisi olarak görünen 49 yaşındaki Cristiana Rosaria Bársony-Arcidiacono ile iletişim kurulamazken, gizemli kadının Mossad ajanı olabileceği iddiası ortaya atıldı.

Dünya

19.09.2024, 12:42

Lübnan'daki Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazlarına dün yeni bir siber saldırı daha düzenlendi. Bu defa da grubun kullandığı el telsizleri, ülkenin güneyinde ve başkent Beyrut'un güney banliyölerinde patlatıldı.

Telsizlerin Hizbullah tarafından beş ay önce, siber saldırı düzenlenen çağrı cihazları ile aynı zamanda satın alındığı ortaya çıktı. Lübnan Başbakanı Necip Mikati, 32 kişinin ölümüne ve 3 bin 250'den fazla kişinin yaralanmasına yol açan kanlı saldırının ikinci dalgasının sona erdiğini söyledi. 

Dünyaca ünlü kahve devi iflas etti Dünyaca ünlü kahve devi iflas etti Haberi Görüntüle

SİBER SALDIRIDA MOSSAD PARMAĞI

Sky News Arabia'nın haberine göre; saldırıda MOSSAD'ın parmağı olduğu öğrenildi. İddiaya göre; MOSSAD’ın “Hizbullah’ın çağrı cihazlarına önceden ulaştığı ve pillerine patlayıcı madde yerleştirdiği” iddiasına yer verildi. Söz konusu haberde, MOSSAD’ın patlayıcılar yerleştirdiği pillerin sıcaklığını uzaktan yükselterek cihazları infilak ettirdiği de iddia edildi.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun da Lübnanlı güvenlik kaynağından aktardığına göre, cihazlara yerleştirilen patlayıcı 20 gramın altında ve infilak ettirilen cihazlar 5 ay önce ithal edildi.

Kanlı saldırıda Hizbullah örgütünün kullandığı çağrı cihazlarını üreten şirketin izi Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulundu. Şirketin sahibi görünen kadının akademik ve uluslararası kurumlarda geçmişi olduğuna dair etkileyici bir profili olmasına rağmen, Reuters ve AP gibi uluslararası haber ajanslarının çağrılarına cevap vermemesi, adresinin sıradan bir apartmanda bulunması, web sitesinin kapalı olması 'Mossad ajanı' şüphesini iyice güçlendirdi.

Vahşette sınır yok! İsrail askerleri, öldürdükleri Filistinlilerin cansız bedenini teklemeyerek çatıdan attı Vahşette sınır yok! İsrail askerleri, öldürdükleri Filistinlilerin cansız bedenini teklemeyerek... Haberi Görüntüle

3 GRAM PATLAYICI KONULMUŞ

Üst düzey Lübnanlı kaynaklar, çağrı cihazların içine patlayıcı yerleştirildiğini söyledi. Söz konusu cihazların sayısı 3 bin. Ayrıca cihaza gönderilen bir mesajla patlayıcı sistem aktif hale getirildi. Ayrıca çağrı cihazlarında üç grama kadar patlayıcı bulunduğunu duyurdu.

Hamas'tan İsrail'e Netanyahu uyarısı: 'Esirler gün yüzü göremeyecek' Hamas'tan İsrail'e Netanyahu uyarısı: 'Esirler gün yüzü göremeyecek' Haberi Görüntüle

MACARİSTAN'DA ÜRETİLDİ

Patlayan çağrı cihazlarının üzerinde bulunan Gold Apollo markası Tayvanlı bir şirket. Şirket, dün yaptığı açıklamada, patlayan cihazlarda görülen AR-924 modelinin tasarım ve üretim haklarını Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan BAC Consulting KFT şirketine vermiş olduklarını belirtti. Ayrıca söz konusu ürünlerin bu şirket tarafından üretildiği açıklandı. 

Yunanistan'da Türkiye korkusu: Askerlik sistemi yeniden yapılandırılıyor Yunanistan'da Türkiye korkusu: Askerlik sistemi yeniden yapılandırılıyor Haberi Görüntüle

ÖDEMELER ORTADOĞU'DAN

Gold Apollo şirketinin sahibi Hsu Ching-kuang, Macar şirkete lisans izni ve parça satış sürecini şu ifadelerle anlattı;

"3 yıl önce yalnızca Teresa olarak tanıdığım Tayvanlı bir kadın 'Macar BAC Consulting şirketinin temsilcisi' olarak bana ulaştı. İki aylık görüşmeden sonra satış ve Gold Apollo markasını kullanma izni sözleşmesi yaptık. Sonra alışılmadık bir talepte bulundular ve kendi ürünlerini tasarlamak ve üzerlerine şirketinin markasını koymak istediler. Onlara bizim çağrı cihazlarının estetik ve kolay kullanımlı olduğunu söyledim ve neden onları kullanmadıklarını sordum. Kendi mühendislerini yetiştirmek istediklerini söylediler. Başından sonuna kadar Lübnan'dan hiç bahsetmediler. Ancak ödemeleri tuhaftı. BAC'ın merkezi Budapeşte'de olmasına rağmen şirketin Orta Doğu'daki bir banka hesabından ödeme yapıldı. BAC'a, en son bu yılın başlarında çeşitli parçalar tedarik ettik."

Bu açıklama, haber ajanslarının Hizbullah yetkililerine dayandırdığı, "cihazların Şubat ayında satın alındığı" bilgisiyle örtüşüyor.

Savaş provası! Japon denizinde tarihi tatbikat: Rus Su-35'ler ve MiG-31BM'ler gökyüzünde Savaş provası! Japon denizinde tarihi tatbikat: Rus Su-35'ler ve MiG-31BM'ler... Haberi Görüntüle

A4 TABELALI ŞİRKET!

BAC Consulting'in ticari kayıtlardaki merkezi Mascaristan'ın başkenti Budapeşte'nin kenar mahallelerinden birinde bulunan iki katlı bir ev olarak görünüyor. Binanın camlı giriş kapısında BAC dahil birden fazla şirketin A4 kağıda yazılmış tabelaları mevcut. Binadan çıkan ve adını vermek istemeyen bir kadın, binanın çeşitli şirketlere adres sağlayan bir site tarafından kullanıldığını söyledi.

Cem Gürdeniz'den komşuyu çıldırtan yorum: Stalin Yunanistan'ı İngiltere'ye ikram etti!  Hem de peçete kağıdına yazılan bir anlaşma ile! Cem Gürdeniz'den komşuyu çıldırtan yorum: Stalin Yunanistan'ı İngiltere'ye ikram etti!... Haberi Görüntüle

CEO PROFİLİ DİKKAT ÇEKİCİ

49 yaşındaki Cristiana Rosaria Bársony-Arcidiacono'nun, LinkedIn profilinde kendini stratejik danışman ve iş geliştirici olarak tanımlasdığı görüldü. Uluslararası sürdürülebilirlik grubu Earth Child Institute'un yönetim kurulunda gösteriyor. Ancak grubun web sitesinde bu isimde bir yönetim kurulu üyesi görünmüyor. Yine LinkedIn profiline göre, İngiltere'nin prestijli üniversitelerinden London College'de felsefe okumuş, ardından London School of Economics'te eğitim almış. Ayrıca Avrupa Komisyonu, UNESCO ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nda uzman olarak çalışmış. Çevre koruma, blokzincir teknolojisi ve siber güvenlik üzerinde makaleler yazmış. Bazı makalelerde imzası olduğu internet aramasıyla görülebiliyor. BAC'nin kayıtlı olduğu ticaret kurumlarındaki telefon ve e-postalar ile şirketin sahibi görünen Cristiana Bársony-Arcidiacono, Linkedin sayfasına gönderdiği çağrılara cevap vermedi.

Cep boşaltan F-35 siparişi! Bize çok daha fazlası lazım, 58 tane yetmez Cep boşaltan F-35 siparişi! Bize çok daha fazlası lazım, 58... Haberi Görüntüle

'KIZIL SERÇE' OLARAK ANILIYOR

Yaşanan tüm bu gelişmeler ele alındığında Mossad'ın, Hizbullah'ın Tayvanlı şirketten çağrı cihazı alma sürecinden haberdar olduğu, Budapeşte'de güçlü bir şirket ve yönetici geçmişi oluşturarak veya yetiştirilmiş/kullanışlı bir profili kullanarak Tayvanlı şirketle anlaştığı, çağrı cihazlarına patlayıcı yerleştirmek için özellikle 'üretim izni' aldığı şüphesini doğurdu. İstihbarat servislerinin, farklı ülkelerde çocukluktan yetiştirme aileler veya özel profil geçmişleri oluşturulmuş kariyer sahibi görünümlü ajanlar kullandıkları biliniyor. Eski Sovyet KGB'sinin bu yöntemle yetiştirdiği kadın ajanlar, daha sonra aynı isimle filme de konu olan 'Kızıl Serçe' olarak anılıyordu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading