Yandex Metrica

Lübnan'daki patlamalar sonrası Alman devi Lufthansa'dan dikkat çeken karar: İsrail ve İran uçuşları neden askıya alındı?

Lübnan'daki patlamalar sonrası Alman devi Lufthansa'dan dikkat çeken karar: İsrail ve İran uçuşları neden askıya alındı?

Lübnan'da yaşanan patlamaların ardından Alman hava yolu şirketi Lufthansa, İsrail ve İran'a yönelik tüm uçuşlarını 19 Eylül 2024'e kadar askıya aldığını duyurdu. Almanya hükümetinin İsraili açık bir şekilde her koşulda desteklediği bilinirken, Lufthansa'nın bu kararı kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Dünya

18.09.2024, 15:16

Alman hava yolu devi Lufthansa, Lübnan'da yaşanan patlamaların ardından İsrail ve İran'a yapılacak tüm uçuşlarını geçici olarak askıya aldı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu karar, Lübnan'da Hizbullah tarafından kullanılan çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ortaya çıkan güvenlik endişeleri nedeniyle alındı. Uçuşların 19 Eylül 2024 tarihine kadar durdurulacağı bildirildi.

Lufthansa Grubu'na bağlı diğer hava yolu şirketlerinin de (Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines) aynı tarihe kadar İsrail ve İran hava sahasından kaçınacağı belirtildi. Şirket, bu süreçte yolcularına ücretsiz rezervasyon değişikliği ya da iptal seçeneği sunduğunu açıkladı. Lufthansa ayrıca, güvenlik durumunu yakından izlemeye devam edeceğini ve durumu sürekli değerlendireceğini ifade etti.

Soykırımcı İsrail yine çadırları hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Soykırımcı İsrail yine çadırları hedef aldı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DA ÇAĞRI CİHAZLARININ PATLATILMASI: 9 ÖLÜ, BİNLERCE YARALI

Lübnan'da Hizbullah tarafından kullanılan çağrı cihazlarına yönelik eş zamanlı patlamalar, ülkeyi sarsan trajik olaylardan biri olarak kaydedildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, patlamalar sonucunda 1'i çocuk 9 kişi hayatını kaybederken, 200'den fazlası ağır olmak üzere yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı.

Lübnanlı yetkililer, patlamalardan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail'den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Son dönemde İsrail-Lübnan sınırında devam eden çatışmalarda gerilimin artması, bölgedeki güvenlik durumunu daha da kırılgan hale getirdi.

Avrupa'da maymun çiçeği virüsü alarmı! 'Hazırlıklı olun' uyarısı yapıldı Avrupa'da maymun çiçeği virüsü alarmı! 'Hazırlıklı olun' uyarısı yapıldı Haberi Görüntüle

UÇUŞLARIN İPTALİ DİKKAT ÇEKİYOR

İsrail ile Lübnan arasında Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalar, son günlerde artan gerilimle dikkat çekerken, ayrıca İsrail'i hükümet olarak açıkça her konuda koşulsuz destekleyen Almanya'nın  hava yolu şirketi Lufthansa'nın Tel Aviv ve Tahran uçuşlarını askıya alması ise kafalarda soru işaretleri yarattı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading