Yandex Metrica

Lübnan'dan İsrail'e 45 füze! Askeri endüstri kompleksi hedef alındı

Lübnan'dan İsrail'e 45 füze! Askeri endüstri kompleksi hedef alındı

Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki Akka kentine 45 füze fırlatıldı. İsrail ordusu, bazı roketlerin savunma sistemlerince engellendiğini ve Hizbullah'a ait askeri hedeflere hava saldırılarının sürdüğünü açıkladı.

Dünya

26.09.2024, 13:18

İsrail'in kuzeyinde bulunan Akka kenti, Lübnan'dan fırlatılan 45 roketle hedef alındı. İsrail ordusunun yaptığı açıklamada, füzelerin bazılarının savunma sistemleri tarafından imha edildiği, bazılarının ise açık alanlara düştüğü belirtildi. Saldırının ardından Lübnan’a yönelik hava operasyonları hız kazanırken, İsrail savaş uçakları Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen askeri yapılar ve silah depolarını vurdu.

İsrail'in Kanal 12 televizyonunun sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde, Akka açıklarında denize birçok roketin düştüğü görüldü.

Türkiye BRICS'ten önce MSP'ye giriyor: Yeraltı rezervlerini uçuracak gelişme Türkiye BRICS'ten önce MSP'ye giriyor: Yeraltı rezervlerini uçuracak gelişme Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEKİ ASKERİ KOMPLEKS HEDEF ALINDI

Hizbullah, saldırıların ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinin Zvolon bölgesinde bulunan savunma sanayi şirketi Rafael'e ait askeri endüstri kompleksini roketlerle hedef aldıklarını duyurdu. Açıklamada, bu saldırının Gazze'deki Filistin direnişiyle dayanışma amacı taşıdığı ve Lübnan'ı koruma çabası olduğu vurgulandı.

İsrail ordusu ise Hizbullah’ın bu saldırısına yanıt olarak Lübnan’a yönelik yeni bir hava harekatı dalgası başlattığını duyurdu. Hava saldırılarında Hizbullah’a ait askeri noktalar ve kritik altyapılar hedef alınıyor.

Dünya 2,5 yılın en büyük patlamasını şok içinde izledi: 30 bin ton bombayı havaya uçurdular Dünya 2,5 yılın en büyük patlamasını şok içinde izledi: 30... Haberi Görüntüle

BÖLGEDE GERGİNLİK ARTIYOR

İsrail ile Hizbullah arasındaki bu karşılıklı saldırılar, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırırken, her iki taraf da daha sert askeri yanıtlar vermeye hazırlanıyor. Lübnan’dan İsrail’e yönelik füze saldırılarının ardından İsrail ordusunun, Lübnan'daki Hizbullah mevzilerini hedef almaya devam ettiği bildiriliyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading