Yandex Metrica

Sitede Ara

Lübnan'dan resmi açıklama: 'Patlayıcılar önceden yerleştirildi, mesaj gönderilerek patlatıldı'

Lübnan'dan resmi açıklama: 'Patlayıcılar önceden yerleştirildi, mesaj gönderilerek patlatıldı'

Lübnan, Hizbullah mensupları tarafından kullanılan çağrı cihazları ve telsizlerin elektronik mesaj gönderilerek patlatıldığının belirlendiğini bildirdi.

Dünya

20.09.2024, 00:02

Lübnan'daki İsrail tarafından düzenlenen siber saldırıların yankıları devam ediyor. Lübnan'ın Birleşmiş Milletler (BM) misyonu, BM Güvenlik Konseyi'ne gönderdiği mektupta  çağrı cihazları ve el telsizlerinin elektronik mesaj gönderilerek patlatıldığını bildirdi.

Reuters'ta yer alan habere göre 17 ve 18 Eylül'de düzenlenen saldırılara yönelik olarak yapılan ön soruşturmada cihazlara Lübnan'a gelmeden önce patlayıcı yerleştirildiği belirtildi. Haberde, Lübnan'ın Birleşmiş Milletler (BM) misyonu tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne gönderilen mektupta çağrı cihazlarının ve el telsizlerinin elektronik mesaj gönderilerek patlatıldığının tespit edildiği duyuruldu.

Harris ve Trump düellosu başlıyor! Harris ve Trump tartışması saat kaçta, hangi kanalda? Harris ve Trump düellosu başlıyor! Harris ve Trump tartışması saat... Haberi Görüntüle

LÜBNAN BMGK'YA ŞİKAYETTE BULUNACAK

Lübnan, salı ve çarşamba günleri çağrı cihazları ve telsizlerde meydana gelen patlamalarla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) şikayette bulunmaya hazırlanıyor. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Abdallah Buhabib, "İsrail'in masum Lübnan halkına karşı işlediği savaş suçu mahiyetindeki siber terör saldırısıyla ilgili olarak Lübnan'ın BM Daimi Temsilciliğine, BMGK'ya şikayette bulunma" talimatı verdi.

Binlerce dron gökyüzüne yükseldi: Gece boyu bomba sesleri dinmedi: Kan kokusu ağırlaşıyor Binlerce dron gökyüzüne yükseldi: Gece boyu bomba sesleri dinmedi: Kan... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'DAKİ SİBER SALDIRILARI

Ülkede 17 Eylül'de Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazları eş zamanlı olarak patlatılmış, patlamalarda 12 kişi hayatını kaybederken 300'ü ağı yaklaşık 2800 kişi yaralanmıştı. Bir gün sonra ise bu kez telsizler patlatıldı. Bu saldırıda ise 25 kişi yaşamını yitirirken en az 450 kişi yaralandı. İki saldırıda da yaralananların uzuv kaybı yaşadığı belirtiliyor. Saldırıların İsrail tarafından düzenlendiğinde tüm dünya kamuoyu hemfikir. İsrail ise saldırıları henüz üstlenmiş değil.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading