Yandex Metrica

Lübnan'ı vuran İsrail'e o ülkeden tehdit: Yok edici savaş başlar!

Lübnan'ı vuran İsrail'e o ülkeden tehdit: Yok edici savaş başlar!

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de soykırım yapan İsrail şimdi de Lübnan'ı hedef aldı. İsrail, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine ateş ettiğini duyurdu. Söz konusu saldırıda bir Hizbullah üyesi hayatını kaybederken, İran'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

Dünya

30.06.2024, 16:33

Gazze'deki soykırımından sonra gözünü Lübnan'a diken İsrail, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine ateş ettiğini duyurdu. 2 taraf arasında karşılık saldırılar sürerken İran'dan dikkat çeken bir uyarı geldi.

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange 5 yıl sonra serbest Wikileaks'in kurucusu Julian Assange 5 yıl sonra serbest Haberi Görüntüle

"YOK EDİCİ SAVAŞ BAŞLAR"

İran'ın BM Daimi Temsilciliği, İsrail'in Lübnan'a kapsamlı bir saldırı düzenlemesi halinde 'yok edici bir savaşın başlayacağı' uyarısında bulundu. Tüm Direniş Cephelerinin katılımı da dahil olmak üzere tüm seçeneklerin masada olduğu bildirildi.

İsrail ordusu, 18 Haziran'da Lübnan'a yönelik olası bir saldırıya ilişkin "operasyonel planı" onayladığını duyurmuştu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise ülkenin kuzeyinde askerlerle bir araya geldi.

İki bölge daha ele geçirildi: Harkiv ve Donetsk güç kaybediyor İki bölge daha ele geçirildi: Harkiv ve Donetsk güç kaybediyor Haberi Görüntüle

GAZZE SALDIRILARI SÜRÜYOR

Kuzeydeki askeri çatışmaya siyasi bir çözüm hazırlandığını söyledi. Gallant, "Savaş istemiyoruz ama buna hazırız." dedi. 

İsrail, Gazze'ye saldırılarını da sürdürüyor Güneydeki Refah ve Han Yunus'un da aralarında olduğu bir çok kente, kara ve hava saldırıları düzenlendi.

Uzayda Gerilim: İki astronot uzayda mahsur kaldı! Peki nasıl dönecekler? Uzayda Gerilim: İki astronot uzayda mahsur kaldı! Peki nasıl dönecekler? Haberi Görüntüle

ÜÇ ÜLKEDEN HAMAS'A BASKI

Pentagon, Gazze’ye kurulan geçici limanın hava koşulları nedeniyle tekrar devre dışı kaldığını duyurdu. Limanın zarar görmemesi için sökülerek İsrail'in Aşdod Limanı'na alındığı açıklandı.

ABD'nin ise İsraille Hamas arasında ateşkese varılması amacıyla, daha önce sunulan ateşkes anlaşmasının bazı kısımları için yeni bir "ifade tarzı" önerdiği belirtildi.

ABD'nin Katar ve Mısır'lı arabuluculara, Hamas'a yeni öneriyi kabul ettirmeleri için baskı yaptığı öne sürüldü.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading