Yandex Metrica

Sitede Ara

Lukaşenko'dan nükleer tehdit: 'Geriye kalan tek şey düğmeye basmak'

Lukaşenko'dan nükleer tehdit: 'Geriye kalan tek şey düğmeye basmak'

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, nükleer silahlarla ilgili olarak Belarus ve Rusya'nın çevresinde kırmızı düğmelere çoktan basıldığını geriye kalanın ise en kırmızı olana basmak olduğunu söyledi.

Dünya

15.08.2024, 22:30

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rus devlet televizyonu Rossiya'ya konuştu. Nükleer silah kullanmak için "kırmızı düğmeye" basmaya hazır olup olmadığına yönelik soruya cevap veren Lukaşenko, Belarus ve Rusya'nın çevresinde kırmızı düğmelere çoktan basıldığını geriye kalanın ise en kırmızı olana basmak olduğunu söyledi.

Lukeşenko ayrıca "Belarus'ta taktik nükleer silahlar ortaya çıktığında, onlara (dışardaki rakiplerimize) doğrudan söyledim: Siz devlet sınırlarımıza adım atana kadar hiçbir silah kullanmayacağız. Burası Belarus-Rusya Birlik Devleti sınırıdır." dedi. 

Türkiye ile ABD arasında kritik görüşme: Suriye ile bağlantılı konular ele alındı Türkiye ile ABD arasında kritik görüşme: Suriye ile bağlantılı konular... Haberi Görüntüle

BELARUS'TAKİ NÜKLEER SİLAHLAR

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, geçtiğimiz yılın aralık ayının son günlerinde yaptığı açıklamada Rusya'dan ülkesine nükleer silah sevkiyat sürecinin tamamlandığını söylemişti. Lukaşenko, "Sevkiyat çoktan, eylül veya ekim aylarında tamamlandı. Son sevkiyat ekim başında yapıldı. Her şey yerli yerinde ve iyi durumda." demişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20232ün mart ayında Belarus'a taktik nükleer silahlar yerleştireceklerini belirtmişti. 

Rusya ile Belarus, mayıs ayında başlattıkları nükleer silah tatbikatının ikincisini haziran ayında gerçekleştirmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading