Macron yönünü şaşırdı! Hizbullah'a İsrail'e yönelik saldırıları durdurma çağrısı

Macron yönünü şaşırdı! Hizbullah'a İsrail'e yönelik saldırıları durdurma çağrısı

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları her geçen gün yoğunlaşırken ve saldırılarda katledilen sivil sayısı günden güne artarken Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan garip bir açıklama geldi. Macron, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırılarını durdurmasını istedi.

Dünya

13.10.2024, 02:21

Bölgeyi kan gölüne çeviren İsrail, orantısız saldırılarını sürdürüyor. Çatışmaları tüm Ortadoğu'ya yaymak isteyen işgal devleti, Filistin ve Lübnan topraklarında öldürdüğü on binlerce canın hesabını vermiş değil. ABD ve Batılı devletler tarafından sürekli finanse edilen ve desteklenen İsrail, hava savunma sistemi olmayan Lübnan'daki saldırılarını artırmış durumda. Hizbullah bahanesiyle her onlarca sivili öldüren terör devletine Türkiye dışında yüksek sesle karşı çıkan başka bir devlet ise yok. 

Sürekli söyledikleri sözlerin ağırlığı altında ezilen Avrupa devletleri ise Ortadoğu'da ölen bebekleri ve çocukları görmüyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un dün parlamentoda yaptığı İsrail'e silah desteği sağlamaya devam edileceğine yönelik açıklaması katliam ortakalarını bir kez daha su yüzüne çıkarması bakımından önemli idi. Bugün ise daha önce yaptığı açıklamalardan ötürü işgalcilerden neredeyse "özür dileyen" Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yeniden kendini gösterdi. Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşen Macron, Lübnan'da ateşkes talep etti ama peşinden Hizbulah'ın İsrail'e yönelik saldırılarını durdurması gerektiğini belirtti. Lübnan'da kısa sürede 2 binden fazla sivilin hayatını kaybetmesine yönelik herhangi bir açıklama yapmayan Fransa Cumhurbaşkanı, İsrail'i bir kez daha kızdırmamak niyetinde olduğunu belli etti.

İsrail'in kayıpları artıyor: Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda çok sayıda işgalci öldürüldü İsrail'in kayıpları artıyor: Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda çok sayıda işgalci öldürüldü Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARI

Hizbullah'la İsrail, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu sonrası; 8 Ekim 2023'ten bu yana çatışıyor. israil ordusu, Hizbullah mensuplarına operasyon bahanesiyle 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleriyle beraber Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda toplamda 2 bin 255 kişi hayatını kaybetti. Öldürülenlerin 104'ünü çocuklar 194'ünü ise kadınlar oluşturuyor. Yaralananların sayısı ise 10 bin 524.

Bu arada İsrail, Hizbullah liderlerini hedef almaya da devam etti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail ordusu tarafından Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah, bu saldırılara roketlerle karşılık veriyor ancak şimdiye kaar büyük bir hasar bilgisi geçilmedi. Lübnan'da İsrail bombardımanından ötürü yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülke içindeki göçler devam ederken Suriye'ye on binlerce kişinin geçtiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading