Yandex Metrica

Macron'dan gözaltına alınan Pavel Durov iddiası: 'Siyasi bir karar değil'

Macron'dan gözaltına alınan Pavel Durov iddiası: 'Siyasi bir karar değil'

Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasının yankıları devam ediyor. Ssoyal medya hesabından bir paylaşım yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Durov'n siyasi saiklerle gözaltına alınmadığını iddia etti.

Dünya

27.08.2024, 01:55

24 Ağustos'ta gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi Pavel Durov'a dair tartışmalar bitmiyor. Telegram'dan yapılan açıklamada bu gözaltının "saçmalık" olduğu ifade edilirken Fransa tarafı ciddi suçlamalarla gözaltıyı meştu hale getirmeye çalışıyor. 

İngiliz The Guardian gazetesi, sayfalarına Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau'nun Durov'un yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetme gibi suçlarla itham edildiğini söylediğini taşıdı. Savcı, ayrıca Durov'un Organize Suçlarla Mücadele memurları tarafından yapılan ön soruşturmanın ardından 8 Temmuz'da açılan "X" soruşturmasının bir parçası olarak gözaltına alındığını söyledi.

Sorgusu devam eden ünlü CEO hakkında 12 ayrı suçtan araştırma yapıldığı öğrenildi.

Mısır'dan Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamalarına sert tepki: Reddediyoruz! Mısır'dan Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru açıklamalarına sert tepki: Reddediyoruz! Haberi Görüntüle

"SİYASİ DEĞİL"

Gözaltına dair bir açıklama da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan geldi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Macron, Durov'un adli bir soruşturmanın parçası olarak gözaltına alındığını bunun siyasi saiklerle alınmış bir karar olmadığını iddia etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading