Macron'dan Netanyahu'yu çıldırtacak 'silah sevkiyatı' çağrısı

Macron'dan Netanyahu'yu çıldırtacak 'silah sevkiyatı' çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze'nin ardından Lübnan'ı da kana bulayan İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması çağrısı yaptı.

Dünya

05.10.2024, 17:01

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze ve yanı sıra Lübnan'a yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 41 binden fazla masum Filistinliyi katletti. 12 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 90 binden fazla kişiyi de yaraladı.

Gazze'nin ardından Lübnan'ı da kana bulayan İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu İran'a misilleme hazırlığında.

Son dakika... İran, İsrail'e balistik füzelerle saldırdı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor, halk sığınaklara akın etti Son dakika... İran, İsrail'e balistik füzelerle saldırdı: Tel Aviv'de sirenler... Haberi Görüntüle

''SİLAH SEVKİYATI DURDURULSUN''

Lübnan'da da binlerce insanı öldüren İsrail'e tepkiler çığ gibi büyürken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Macron, Gazze'ye yönelik misilleme operasyonu nedeniyle eleştirilen İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması çağrısında bulundu.

200 yıllık şişenin içinden zaman kapsülü formülü çıktı! Büyülü bir an 200 yıllık şişenin içinden zaman kapsülü formülü çıktı! Büyülü bir... Haberi Görüntüle

''TİKSİNİYORUM''

Katliam ortaklarına seslenen Fransız lider, ''İsrail'e karşı ne kadar arkadan bıçaklayıcı olabileceğinizi bize bir kez daha gösterdiğiniz için teşekkür ederim, biz kelimenin tam anlamıyla hayatta kalmak için mücadele ederken. Tiksiniyorum.'' dedi.

Haberi Hamas duyurdu: Kassam Tugayları lideri İsrail saldırısında hayatını kaybett Haberi Hamas duyurdu: Kassam Tugayları lideri İsrail saldırısında hayatını kaybett Haberi Görüntüle

''SİYASİ ÇÖZÜME GERİ DÖNMELİYİZ''

France Inter kanalına konuşan Macron, “Bence bugün öncelikli olan siyasi çözüme geri dönmemiz ve Gazze'de savaşmak üzere silah sevkiyatını durdurmamızdır. Fransa, İsrail'e silah göndermedi.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading