Yandex Metrica

Manchester Havalimanı'nda kaos: Tüm uçuşlar iptal edildi!

Manchester Havalimanı'nda kaos: Tüm uçuşlar iptal edildi!

İngiltere'de bulunan Manchester Havalimanı'nda, bölgede yaşanan elektrik kesintisi nedeni ile seferler yapılamıyor. Yetkililer elektrikler gelse de kesintinin etkilerinin havalimanındaki iki terminalde gün boyu sürmesi beklendiğini açıkladı. 

Dünya

24.06.2024, 09:22

Manchester Havalimanı, yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Terminal 1 veya 2'den seyahat edecek yolculara bir sonraki duyuruya kadar havalimanına gelmemeleri ve güncel bilgi için havayollarıyla iletişime geçmeleri tavsiye edildi.

İngiltere'deki Manchester Havalimanı'nda bir yetkili, bölgede yaşanan elektrik kesintisinin havalimanındaki faaliyetleri sekteye uğrattığını, bu sebeple bazı uçuş iptalleri yapılabileceğini ve ciddi gecikmeler yaşanabileceğini açıkladı.

Arap Birliği'nden dikkat çeken Hizbullah kararı Arap Birliği'nden dikkat çeken Hizbullah kararı Haberi Görüntüle

KESİNTİ YALNIZCA HAVALİMANINI ETKİLEDİ 

Havaalanı, terminallerden seyahat eden yolculara bir sonraki duyuruya kadar uzak durmaları çağrısında bulundu.Başlangıçta daha geniş bir çevreyi etkileyeceği düşünülen elektrik kesintisinin yalnızca havalimanını etkilediği anlaşılıyor.

Türkiye- Suriye müzakerelerinin yapılacağı yer belli oldu Türkiye- Suriye müzakerelerinin yapılacağı yer belli oldu Haberi Görüntüle

"BİR SONRAKİ DUYURUYA KADAR İPTAL"

Havaalanı sözcüsü, Terminal 1 ve 2'den yapılan tüm uçuşların "bir sonraki duyuruya kadar" iptal edildiği bilgisini paylaştı. Halihazırda havaalanında bulunan yolcular büyük gecikmelerle karşı karşıya kalırken, yayınlanan görüntülerde havalimanında çok sayıda insan kuyrukları oluştuğu görülüyor.  Vatandaşların havalimanına gelmemeleri ve güncel bilgi için havayollarıyla iletişime geçmeleri tavsiye edildiğini söyledi.

Havaalanı yetkilisi, Terminal 3'ten uçacak yolcuların gecikmelerle karşılaşabileceğini ancak havayolu şirketi tarafından aksi belirtilmediği sürece havalimanına normal şekilde gelmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Karadeniz'de dumanlar yükseliyor: 36 İHA imha edildi! Karadeniz'de dumanlar yükseliyor: 36 İHA imha edildi! Haberi Görüntüle

"UÇUŞLARA YALNIZCA KABİN BAGAJIYLA BİNİLEBİLİR"

Birinci terminalden uçuş gerçekleştiren havayolu easyJet, güvenlik nedeniyle "çok uzun kuyruklar" oluştuğunu ve bagaj işlemlerinin aksadığını, bunun da yolcuların uçuşlara yalnızca kabin bagajıyla binebilecekleri anlamına geldiğini söyledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kontrolümüz dışında olmasına rağmen, bunun sonucunda yaşanan rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. "Elimizden geleni yapıyoruz ve aksaklığı en aza indirmek için havaalanı ekibiyle yakın işbirliği içinde çalışıyoruz."

Bu arada, gelen uçuşların bir kısmı diğer havalimanlarına yönlendiriliyor, dolayısıyla Manchester Havalimanı'ndan yolcu alacak olan herkesin seyahate çıkmadan önce kontrol etmesi gerekiyor.

Bu arada, gelen bazı uçuşlar başka havalimanlarına yönlendiriliyordu. Etihad Havayolları'nın Abu Dabi Zayed Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan uçağı Birmingham Havalimanı'na yönlendirildi.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

3

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading