Yandex Metrica

Marge Simpson'a tıpatıp benzeyen 3.500 yıllık lahit! Dünyayı şoke eden buluş!

Marge Simpson'a tıpatıp benzeyen 3.500 yıllık lahit! Dünyayı şoke eden buluş!

Kehanetleriyle ünlü çizgi film dizisi bu kez Mısır'ın antik topraklarında hortladı. Mısırlı arkeologlar, Marge Simpson'a tıpatıp benzeyen 3.500 yıllık bir lahit buldu. 

Dünya

20.06.2024, 12:52

Dünya televizon tarihinin en uzun soluklu çizgi dizilerinden biri olan Simpsonlar, izleyicileri sadece mizahi içeriğiyle değil, aynı zamanda geleceği öngören sıra dışı tahminleriyle de şaşırtmaya devam ediyor. Fakat bu sefer Mısır'da ortaya çıkan bir lahit gizemi çok daha farklı bir boyuta çıkardı.

Eski Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mostafa Waziry liderliğindeki bir grup Mısırlı arkeolog, Minya'da ( Mısır ) yeni keşifler duyurdu. 

Ortalığı karıştıran şey, Matt Groening'in yarattığı gür mavi saçlı ünlü karakter Marge Simpson'a olan çarpıcı benzerliğiydi. Bilgiler ve görüntüler geçen Ekim ayında gün yüzüne çıktı ancak sosyal medyada tekrar viral oldu.

MOSSAD ajanı Jeffrey Epstein savcıları böyle satın aldı: Bu kız 20 yaşında, çok yaşlı... MOSSAD ajanı Jeffrey Epstein savcıları böyle satın aldı: Bu kız... Haberi Görüntüle

MARGE SIMPSON'A TIPATIK BENZEYEN LAHİT

Lahit, Ashmunein'deki Djehouti Başrahibinin kızı Tadi Ist'e ait. MÖ 1550 yıllarını kapsayan dönemde. MÖ 1069'a kadar. C. tabutlar genellikle ölen kişinin temsilleri, tanrılar ve yakın zamanda ölen kişiye rehberlik eden bir cenaze metni olan Ölüler Kitabı'ndan sahneler ile süslenirdi. 

Lahitin kapağında sarı tenli, yeşil giysili, mavi başlıklı bir kadın görüyoruz. Bu karşılaşma resmi olarak arkeolojik bağlamda şimdiye kadar görülen en nadir ve en önemli sahnelerden biri olarak tanımlandı. 

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den dikkat çeken açıklama: Avrupa ve dünyadaki mevcut durumun kızışacak Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den dikkat çeken açıklama: Avrupa ve dünyadaki mevcut... Haberi Görüntüle

"MISIRLILAR SIMPONLAR'I TAHMİN ETMİŞ"

Homer Simpson'ın karısına olan benzerlik yadsınamaz ve hayran topluluğu ağları her türden teoriyle dolduruyor. Hatta dizinin yaratıcısı Matt Groening'in aslında bir zaman yolcusu olduğunu iddia edecek kadar ileri gittiler. Bunlar sosyal ağlarda bulduğumuz en iyi yorumlardan bazıları: 

"Annem. Bu sefer durum tam tersi oldu: Mısırlılar Simpsonlar'ı öngörmüştü”

"En şaşırtıcı şey, Simpsons karakterlerinin 4 parmağı olması ve lahit çiziminin de 4 parmağı olması."

"Ama gerçekten hâlâ Simpsonmerkezciliğe inanmayan insanlar var mı?"

“Şimdi bana Mısır tarihiyle ilgili TFM'min tamamını gözden geçirmem gerektiğini mi söylüyorsun? Lanet olsun sana Matt Groening, bu önceden duyuruldu.”

Habere Tepki Ver

1

0

2

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading