Yandex Metrica

Mariana Çukuru'ndaki gizem çözüldü! Dünyanın en derin noktasındaki büyük sır ortaya çıktı!

Mariana Çukuru'ndaki gizem çözüldü! Dünyanın en derin noktasındaki büyük sır ortaya çıktı!

Dünyanın en derin noktalarından Mariana Çukuru'nda 2014 yılında kaydedilen tuhaf sesleri araştıran kaşifler gizemli sesin sırrını çözdü.

Dünya

22.09.2024, 12:45

2014 yılında dünyanın en derin noktası olarak bilinen Mariana Çukuru'nun yaklaşık 11 bin metre derinliğine gizemli bir ses duyuldu.

Soykırımcılar sinsi planlar peşinde! İsrail'de 'Hizbullah' toplantısı: 'Özel görüşme' yapıldı Soykırımcılar sinsi planlar peşinde! İsrail'de 'Hizbullah' toplantısı: 'Özel görüşme' yapıldı Haberi Görüntüle

GİZEMLİ SESLERİN KAYNAĞI TESPİT EDİLDİ

Çukurdan gelen sesler dünya basınında uzaylı istilası spekülasyonlarına neden olmuş, 'Biyotwang' olarak isimlendirilen 2.5 ve 3.5 saniye süren düşük frekanslı sesler duyuldu. 8 bin hertz'e çıkan tiz tonlar Oregan Eyaleti Üniversitesi ekibinin incelemesiyle kaynağı bulundu.

Ekip lideri Sharon Nieukirk seslerin eşsiz olduğunu belirterek Frontiers in Marine Science dergisine "Görsel doğrulama olmadan tür belirlemek imkansızdı" açıklamasında bulundu.

İki ülke güçlerini birleştirdi: 2500 adet yenilenmiş tank sahaya inecek! Leopard'a rakip olacak İki ülke güçlerini birleştirdi: 2500 adet yenilenmiş tank sahaya inecek!... Haberi Görüntüle

ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Ekiplerin uzun araştırma çalışmaları sonucunda Mariana Takımadaları'nda on adet Bryde balinası tespit ettiklerini duyurdu. Yapay zeka kullanarak analiz yapılmasının ardından Kuzeybatı Hawaii Adaları'na kadar uzanan bölgelerde zaman zaman bu gibi seslerin duyulduğunu belirterek, Mariana çukurunun gizemini araştırmaya devam ettikleri belirtildi. 

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading