Yandex Metrica

Sitede Ara

Mars yolculuğu başlıyor! Elon Musk'tan çılgın proje: 5 Starship roketi gönderecek ama tek engel ABD seçimini kazanacak kişinin kim olacağı

Mars yolculuğu başlıyor! Elon Musk'tan çılgın proje: 5 Starship roketi gönderecek ama tek engel ABD seçimini kazanacak kişinin kim olacağı

Elon Musk, SpaceX'in iki yıl içinde Mars'a mürettebatsız 5 Starship roketi fırlatmayı planladığını açıkladı. Musk, bu adımın insanlı Mars görevleri için bir temel oluşturacağını belirtti. Seçimlere de değinen Musk, önlerine çıkabilecek engeller konusunda seçim sonucuna bağlı olarak duyduğu kaygıyı da paylaştı.

Dünya

23.09.2024, 16:09

Amerikalı iş insanı Elon Musk, sahibi olduğu SpaceX şirketinin Mars'a yönelik çığır açan projelerini duyurmaya devam ediyor. Musk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, SpaceX'in 2026 yılına kadar Mars'a mürettebatsız 5 farklı Starship roketi fırlatmayı planladığını belirtti. Bu proje insanlı Mars görevlerine zemin hazırlayacak önemli bir adım olarak görülürken, Musk ABD seçimlerini de konuya dahil ederek çarpıcı açıklamalarda buluındu.

Musk, Starship roketlerinin Mars'a güvenli şekilde iniş yapması halinde, insanlı görevlerin de 4 yıl içinde gerçekleşebileceğini ifade etti. Fakat projede karşılaşılabilecek zorluklar nedeniyle mürettebatlı Mars görevlerinin 2 yıl daha ertelenme olasılığı olduğunu da ekledi.

Mossad çağrı cihazlarını bomba gibi patlattı! Dikkat, cep telefonları da infilak edebilir Mossad çağrı cihazlarını bomba gibi patlattı! Dikkat, cep telefonları da... Haberi Görüntüle

MARSA SEYAHAT İÇİN YENİŞ HEDEFLER

SpaceX’in Mars'a olan ilgisi, Elon Musk’ın uzay yolculuğunu daha erişilebilir hale getirme vizyonunun bir parçası olarak dikkat çekiyor. Musk, Mars görevlerinin başarılı olması halinde gelecekte daha fazla uzay aracı gönderileceğini ve herkesin Mars'a seyahat edebilmesinin önünün açılacağını belirtti. Musk, "Uzay yolcusu olmak isteyen herkesin Mars'a gitmesini sağlamak istiyoruz." diyerek bu alandaki iddiasını vurguladı.

KAAN vs KF-21! O ülke korkudan Güney Kore'ye sığındı: Gökyüzünde büyük savaş hazırlığı KAAN vs KF-21! O ülke korkudan Güney Kore'ye sığındı: Gökyüzünde... Haberi Görüntüle

SİYASİ ENGELLER ENDİŞESİ

Mars’a yönelik bu iddialı projeye rağmen Elon Musk, Starship programının geleceği konusunda bazı endişelerini de dile getirdi. Musk, projeyi etkileyebilecek en büyük faktörün "bürokratik engeller" olduğunu belirtti. Özellikle ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in başkanlık seçimlerini kazanması halinde bu engellerin daha da artacağını savundu.

 

Musk, Demokrat Parti’nin bürokratik yapıyı genişleteceğini öne sürerek, "Bu durum, Mars programını yok edebilir ve insanlığın uzun vadeli uzay hedeflerine zarar verebilir." ifadelerini kullandı. SpaceX’in Mars’a yönelik vizyonu, bu tür siyasi engellerin gölgesinde olsa da Musk, projenin gerçekleşmesi için kararlı olduklarını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading