Mars'ta hayat mümkün mü? NASA'nın son açıklamaları heyecan yarattı!

Mars'ta hayat mümkün mü? NASA'nın son açıklamaları heyecan yarattı!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'dan Mars'ta yaşam umutlarını artıran yeni bir  araştırma gerçekleştirdi. NASA'nın yeni araştırması, "Kızıl Gezegen" Mars'taki buz katmanlarının altında yaşamı destekleyebilecek erimiş su havuzlarının varlığını öne sürdü.

Dünya

24.10.2024, 15:46

NASA'dan bilim insanları, "Kızıl Gezegen" Mars'taki buz katmanlarının altında yaşamı destekleyebilecek eriyen su havuzlarını olabileceğini duyurdu. Yeni araştırmalar, Mars'taki tozlu buz katmanlarının mevcut güneş ışığının sızabileceğini ve bu durumun fotosentez için uygun koşullar oluşturulabileceğini gösteriyor.

Saldırının asıl nedeni KAAN mı? Mossad, 'Araplara o teknolojiyi vermeyin' diyor Saldırının asıl nedeni KAAN mı? Mossad, 'Araplara o teknolojiyi vermeyin'... Haberi Görüntüle

ERİYEN SU HAVUZU BULUNDU

Elde edilen bulgular, eriyen su havuzlarının, Dünya'daki kriyokonit deliklerine benzer şekilde Mars'ın tropikal bölgelerinde bulunabileceği öne sürülüyor. Bu, Mars'ta yaşam arayışında önemli bir gelişme olduğuna dair en önemli bulgu. Henüz Mars'ta yaşama konusunda doğrudan bir kanıt bulunmamakla birlikte, NASA'nın yeni çalışması, gezegenin donmuş yüzeyinin altında canlıların hayatta kalabileceğine dair umut verici umutlar sunuyor.

Tarihi an yaşanıyor: Avrupa Süper Ligi'nin ilk maçları beli oldu! Ne zaman başlıyor? Tarih verildi... Tarihi an yaşanıyor: Avrupa Süper Ligi'nin ilk maçları beli oldu!... Haberi Görüntüle

BUZUN ALTINDA GÜNEŞ IŞIĞI BULUNDU 

Araştırmacılar, bilgisayar modellerini kullanarak, Mars’taki su buzunun altına yeterli güneş ışığının nüfuz edebileceğini ve erimiş su havuzlarında fotosentezin gerçekleşebileceğini ortaya koydu.

JUNO göreve hazır! Çin hayalet parçacık avında: Başarırsa dünyada bir ilk olacak JUNO göreve hazır! Çin hayalet parçacık avında: Başarırsa dünyada bir... Haberi Görüntüle

BUZ KATMANLARI İNCELEMEMİZ GEREKLİ 

Makalenin başyazarı, NASA'nın Jet Propulsion Laboratuvarı'ndan Aditya Khuller, "Evrenin herhangi bir yerinde yaşam bulmaya çalışıyorsak, Mars'taki buz katmanları incelemememiz gereken en erişilebilir yerlerden biridir" dedi. Bu üretim, Mars'ta yaşam verilerini daha da arttırırken, sürekli aktarımlar için heyecan verici bir zemin oluşturur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading