Masal bitti! Yunan medyasının 'masada kayebettik' yorumu: Ankara'nın hazırlıkları, Atina'nın dikkatsizliği

Masal bitti! Yunan medyasının 'masada kayebettik' yorumu: Ankara'nın hazırlıkları, Atina'nın dikkatsizliği

Türkiye'nin attığı her adımı analiz eden Yunan medyası Ankara-Atina arasında yaşanan gelişmeleri tek tek ele aldı. Yunanistan merkezli Militaire gazetesi, "Ankara'nın hazırlıkları, Atina'nın dikkatsizliği! Hadi masalları bitirelim" başlığı haberi ile Yunan hükümetinin masada kaybettiğini ilan etti. 

Dünya

09.07.2024, 12:22

Türkiye'nin Mavi Vatan duruşundan sürekli rahatsız olan Yunan medyası, Atina hükümetini Ankara'nın attığı adımlara karşılık vermemekle suçladı. 

Masada kaybettik ve masal bitti diyen Yunan medyası, "Ege'de gerilimin azaldığını, 'Atina Deklarasyonu' sonucunda iyi niyet jestleri yapıldığını sürekli duymamıza rağmen, Ege'de ve genel olarak Yunanistan'la ilişkilerde sürekli bir şeylerin 'piştiği' yönündeki göstergelere rağmen Türkiye, dostluk veya saldırmazlık paktı imzalandığı yönündeki haberlere ve Hükümet ile Başbakanın gizli (özel) diplomasisine rağmen, Türkiye'den gelen haberler hiçbir şekilde Rum tarafının dillere destan kayıtsızlığını haklı çıkarmaz." ifadelerini kullandı.

Analize devam eden Militaire gazetesi, "Bahsedeceğimiz olayların yetkililer tarafından bilinmediğine inanmak düşünülemez ama ne yazık ki Rum tarafında 'riski bilmeme' eylemleriyle karşılaşıyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Son Dakika... Soykırımcı İsrail, Beyrut'u bir kez daha vurdu! Son Dakika... Soykırımcı İsrail, Beyrut'u bir kez daha vurdu! Haberi Görüntüle

MAVİ VATAN'IN ORTAÖĞRETİME ENTEGRASYONU

Türkiye Mavi Vatan kararlılığını gelecek nesile entegre etmek için geçtiğimiz aylarda müfredat değişikliğine gitti. Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında, "MAVİ VATAN"ın sınırlarını gösteren haritaların (Savunma Bakanlığı tarafından) verilmesini ve yeni çıkacak ders kitaplarında yer almasını öngören bir iş birliği anlaşması imzalandı.

2024 yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere dağıtılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili duyurularına göre, Türkiye'nin "HAK" ve "MENFAAT"lerinin savunulmasının yanı sıra "MAVİ VATAN"ın Türkiye için önemi vurgulanacak. 

Türkiye'nin bu adımını değerlendiren Yunan medyası, "Yani aslında Yunanistan - Kıbrıs'ın egemenliğini sorgulayan bir anlatı olan "MAVİ VATAN" anlatısının Türkiye'nin askeri okullarında öğretilmesinin ardından, yeni neslin de (küçük yaşlardan itibaren) yetiştirilmesini sağlıyor" ifadelerini kullandı.

200 füze '0' ölü! Acem tiyatrosu gururla sunar: İran'ın balistik füzeleri nereyi vurdu? 200 füze '0' ölü! Acem tiyatrosu gururla sunar: İran'ın balistik... Haberi Görüntüle

PROFESYONEL ASKERLİK

Türkiye'nin 25 bin Astsubay için işe alım başvurularının geçtiğimiz günlerde sona erdiğini belirten Yunan medyası, askerlerin büyük bir kısmının son yıllarda oluşturulan Komando Tugaylarına yerleştirileceği aktardı. 

Analize devam eden Yunan medyası, "Edinilen bilgiye göre,  Kara Kuvvetleri Komando Tugaylarının sayısı 20'yi aştı. Türkiye'nin bir yandan aktif cephelerin ihtiyaçlarını karşılamak için Özel Kuvvetler personelini artırmak istediği de ortada. Kuzey Suriye, Irak, Libya vb.), bir yandan askeri operasyonlar yürütüyor, bir yandan da Kara Kuvvetlerinin "profesyonelleşme" oranını artırmak istiyor." ifadelerini kullandı.

Türkler sahaya iniyor! İngiliz medyasından dikkat çeken analiz: Ankara İdlib ve Halep'e birlik gönderiyor Türkler sahaya iniyor! İngiliz medyasından dikkat çeken analiz: Ankara İdlib... Haberi Görüntüle

2'NCİ DENİZ TUGAYI'NIN KURULMASI

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı, X platformunda yaptığı paylaşımla, 2'nci Piyade Tugayı personelinin AKSAZ Deniz Üssü yakınındaki bölgede (Rodos karşısı) eğitimine ilişkin görüntüler yayınladı.

Bilenler için bu haber önemli bir haber, zira Türkiye'de şu ana kadar Fokaia bölgesinde (Sakız Adası'nın karşısı) 1 Deniz Tugayı bulunuyordu ve Türk Deniz Piyadelerine ait tesislerin de Sakız Adası'nın hemen yanında yer aldığı belirtiliyor diyerek habere devam eden Yunan basını şöyle devam etti;

"Yeni Deniz Tugayı'nın oluşturulması, muhtemelen Türk askeri liderliğinin, 1. DENİZ TUGAYI  ile birlikte (ana görevi bir adaya çıkarma yapmak olan) Deniz Kuvvetleri için sorumluluk alanlarını (sorumluluklarını) tanımlama niyetinden kaynaklanmaktadır. Kuzey Ege'yi sorumluluk alanı olarak devralan 2'nci Piyade Tugayı ise Güney Ege'yi sorumluluk alanı olarak devraldı." 

2'nci Deniz Tugayı'nın oluşturulmasının, yeni inşa edilen amfibi hücum gemisi ANADOLU'nun operasyonel olarak faaliyete geçirilmesiyle ilgili olması da mümkündür diyen Militaire, "Ancak her durumda, yeni Deniz Tugayı'nın kurulması, Yunan adalarına çıkarma ve işgal etme planlarının var olduğunu ve yürürlükte kaldığını kanıtlıyor." ifadelerini kullandı.

Habere devam eden Militaire, "Özetle, yukarıdaki olayların "Atina Bildirgesi"nin imzalanmasından sadece birkaç ay sonra gerçekleştiğini ve Atina'daki yetkililerin kayıtsızlık iklimiyle hiçbir şekilde tutarlı olmadığını görüyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading