Yandex Metrica

Sitede Ara

Mavi Hat'ta savaş riski artıyor! 3 İHA ve 25 roketle saldırı

Mavi Hat'ta savaş riski artıyor! 3 İHA ve 25 roketle saldırı

Gazze Şeridi'nde soykırıma devam eden İsrail ordusu, bir yandan da Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürüyor. Hizbullah ise İsrail'e kuzey sınırındaki bazı bölgelere 3 insansız hava aracı ve 25 roketle karşılık verdi.   

Dünya

28.06.2024, 23:28

Gazze Şeridi'ndeki soykırımın ardından gözünü Lübnan'a diken barbar İsrail ordusu Hizbullah'ı gerekçe göstererek Lübnan'daki hedeflere yönelik roket ve İHA ile saldırılar düzenledi. 

Gazze Şeridi'ndeki askerlerinin bir kısmını Lübnan sınırına yığan İsrail ordusu büyük bir saldırı için hazırlıklarını tamamlandığını duyurdu. Ordudan yapılan açıklamaya göre, Hizbullah ile çatışmaların sürdüğü kuzey sınırında yer alan Batı Celile ve Kiryat Shmona bölgeleri saldırıların hedefi oldu. Lübnan'dan fırlatıldığı öne sürülen patlayıcı yüklü 3 İHA'nın akşam erken saatlerde Batı Celile'deki bölgeleri hedef aldığı belirtildi. Önleyici füzelerin İHA'ları düşürmeyi başaramadığı kaydedildi.

Hizbullah'ın İsrail'in işgali altındaki bölgelerde bulunan üslere yönelik saldırıları devam ediyor. Lübnan'dan Batı Celile ve Kiryat Shmona bölgelerine 25 kadar roket atıldı. Batı Celile'deki bir binanın zarar gördüğü belirtilen roketler kuzey bölgelerinde yangınlara yol açtı. İHA ve roket saldırılarında ölen veya yaralanan olmazken, ordunun top atışlarıyla karşılık verdiği kaydedildi.

Son dakika... AB liderleri seçimini yaptı: Yolsuzluk soruşturması devam eden isim AB Konseyi Başkanı oldu Son dakika... AB liderleri seçimini yaptı: Yolsuzluk soruşturması devam eden... Haberi Görüntüle

MAVİ HAT'TA GERGİNLİK

Lübnan'daki Hizbullah hareketi, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürmesine yanıt olarak İsrail'in kuzeyindeki üsleri hedef alıyor. İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında son haftalarda gerginlik tırmanıyor. İsrail ordusu, 18 Haziran'da Lübnan'a yönelik olası bir saldırıya ilişkin "operasyonel planı" onayladığını duyurmuştu.

Hizbullah'a yönelik tehditlerini sürdüren İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz Lübnan'a saldıracaklarını yaptığı açıklamada ilan etmişti. Katz, Hizbullah'ın İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına izin verilemeyeceğini ve gerekli kararları yakında alacaklarını söylemişti. İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılarda şu ana kadar 351 Hizbullah mensubu hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading