Maya'lar piramitleri neden inşa etti? Meksika'daki gizemli yapıların sırrı çözüldü!

Maya'lar piramitleri neden inşa etti? Meksika'daki gizemli yapıların sırrı çözüldü!

Meksika'da Maya uygarlığıan ait olan Milattan Sonra inşa edilmiş 200 ve 600 yılları arasında inşa edilen piramitlere ilişkin arkeologlar yeni bir keşfe daha imza attı. 

Dünya

16.07.2024, 18:01

Meksika'nın Campeche kentinde aha önce hiç keşfedilmemiş Maya uygarlığına ait olan ve Milattan sonra 200 ve 600 yılları arasında inşaa edilmiş piramitler keşfedildi. 

Kim demiş Avrupa insanı medeni? Seküler hayatın çağdaş köpekleri...  Köpek tasmasıyla gezen gençler hangi ülkede? Kim demiş Avrupa insanı medeni? Seküler hayatın çağdaş köpekleri... Köpek... Haberi Görüntüle

BİR PİRAMİT DAHA KEŞFEDİLDİ

Keşfedilen piramitlerin Balam Ku Biyosfer rezervindeki 140 kilometrekarelik arazide yer alıyor. Meksika Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü'nde yapılan açıklama sonrasında Erken Klasik Döneme ait olan İspanyol fethinden önceki Güney Amerika kıtasında yeni bir yaşamın ipuçları olabileceği ileri sürüldü. 

Arkeolog Ivan Sprjc binaların paarçalaarını bulduklarını belirterek, "Boyalı duvarları olan daha eski bir binanın parçalarını bulduk. Ancak yalnızca daha fazla kazı, o alttaki binanın şeklini ve işlevini ortaya çıkarabilir" ifade etti. 

İstanbul Etiler Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısına silah çekmişti! Öğretmenin ifadesi ortaya çıktı İstanbul Etiler Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısına silah çekmişti! Öğretmenin ifadesi... Haberi Görüntüle

DÖNEME AİT ESERLER BULUNDU

Ayrıca akeşfedilen Maya piramitlerinin yanında 15 metre yüksekliğinde antik bir su deposu ortaya çıkartıldığı piramitin üzerinde seramik kaplar, armadilloya ait seramik hayvan bacağı ve bir bıçak da ele geçirildi. 

Bir değil iki değil tam 94 Leopard 2A8 tankı: Çılgın siparişi böyle duyurdular: Dev tank filosu Bir değil iki değil tam 94 Leopard 2A8 tankı: Çılgın... Haberi Görüntüle

KURBAN VERMEK İÇİN İNŞA EDİLMİŞ OLABİLİR

Uygarlığın o dönemde İspanyol fethinde adak olarak piramitlere eser bırakıldığı M.S 1250 ve 1524 tarihleri arasında fetih nedeniyle nüfusunda zayıfladığı öğrenildi. 

Maya Uygarlığında tanrılara kurban verme ve belalardan kurtulmak için çoğu zaman insanlar ritüellerle kurban verilirdi.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading