McDonald's'da E. coli salgını! Bir kişi öldü hisseler bir anda çakıldı

McDonald's'da E. coli salgını! Bir kişi öldü hisseler bir anda çakıldı

ABD’de ünlü hamburger zinciri McDonald’s hamburgerleri E. Coli bakterisi nedeniyle birçok kişiyi hasta etti. Bir kişi öldü, 10 kişi hastaneye kaldırıldı. Ayrıca skandalın ardından şirketin hisselerinde yüzde 9 düşüş yaşandı.

Dünya

23.10.2024, 10:45

Dünyaca ünlü hazır yemek zinciri McDonald's'ın adı büyük bir skandalla anılıyor. McDonald’s hamburgerleri E. Coli bakterisi nedeniyle birçok kişiyi hasta etti. Hatta bir kişi hayatını kaybederken çok sayıda insan hastanelik oldu. Konuya ilişkin açıklama ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri Kurumu’ndan geldi.

Yapılan açıklamada, McDonald's'ın “Quarter Pounder” hamburgerlerinden tüketen 49 kişinin Escherichia coli (E.coli) bakterisi nedeniyle hastalandığı, 10 kişinin ise hastanelik olduğu belirtildi.

İsrail bir gazeteciyi daha katletti İsrail bir gazeteciyi daha katletti Haberi Görüntüle

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tedavileri için apar topar hastaneye kaldırılan ve ölümden dönen hastaların kendileriyle yapılan görüşmelerde belirti göstermeden önce McDonald's'ta yemek yediğini ve özellikle “Quarter Pounder” tükettiğini ifade ettiği kaydedildi. Açıklamada Colorado, Iowa, Kansas, Missouri, Montana, Nebraska, Oregon, Utah, Wisconsin ve Wyoming eyaletlerinde bu bakteri nedeniyle hastalanan 49 kişiden birinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

BM'den, İsrail'e Lübnan uyarısı: 'Kuvvetlerinizi derhal geri çekin' BM'den, İsrail'e Lübnan uyarısı: 'Kuvvetlerinizi derhal geri çekin' Haberi Görüntüle

DAĞITIM DURDURULDU

Açıklamanın devamında vakalara neden olan gıda maddesinin henüz kesin olarak tespit edilmediği belirtildi. Uzmanlara göre; vakaların sebebi kıyılmış soğan ve dana köftesi. CDC, McDonald's'ın söz konusu gıda maddelerinin kullanımını şüpheli vakaların görüldüğü eyaletlerdeki şubelerde geçici olarak durduğunu açıkladı. 

VOA'ya bir yasak daha! Yayınları yine askıya alındı VOA'ya bir yasak daha! Yayınları yine askıya alındı Haberi Görüntüle

ŞİRKETİN HİSSELERİ DEĞER KAYBETTİ

Ünlü hambnurger zincirine yaşanan skandal olay sosyal medyada çok konuşulmaya başlandı ve konuyla ilgili binlerce paylaşımda bulunulurken şirketin hisseleri yüzde 9 değer kaybetti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading