Yandex Metrica

Merakı başına bela oldu! 3 bin 500 yıllık testiyi kırdı! Savunması pes dedirtti!

Merakı başına bela oldu! 3 bin 500 yıllık testiyi kırdı! Savunması pes dedirtti!

İsrail'de bulunan Hecht Müzesi'nde 3 bin 500 yıllık tarihi testi bir çocuk tarafından yanlışlıkla kırıldı. Müze yönetimi olayın kaza olduğunu savunurken, eserin restore edildikten sonra sergi alanına yerleştirileceği öğrenildi. Testiyi kıran çocuk ise içerisinde ne olduğunu merak ettiğini belirterek testiyi hafifçe çektiğini ancak devrilemsi sonucu parçalara ayrıldığını belirtti. 

Dünya

28.08.2024, 15:34

İsrail'de yer alan Hecht Müzesi'nde 35 yıldır sergilenen 3 bin 500 yıllık testiyi yanlışlıkla kırdığı öğrenildi. Testinin M.Ö 2 bin 200 ila 1500 yılları arasında Bronz Çağı'na ait olduğu ve 35 yıldır Hecht Müzesi'nde sergilendiği öğrenildi.

Kabus gibi çöken El Nino ekonomik etkisini gösterdi: Kuraklık sonrası gıda güvenliği için milyar dolarlara ihtiyaç var Kabus gibi çöken El Nino ekonomik etkisini gösterdi: Kuraklık sonrası... Haberi Görüntüle

MERAKI BAŞINA BELA OLDU

Ayrıca testiye bu zamana kadar herhangi bir arar verilmediği ancak 4 yaşındaki çocuğun testiyi kırması sonucu ilk kez böyle bir durum ile karşılaştıkları öğrenildi. BBC'de yer alan habere göre, müze yöneticileri arkeolojik buluntuların engelsiz bir şekilde sergilenmesine, 'özel bir çekiciliği' olduğuna inandıkları ve bu nedenle camsız bir alanda sergilendiği belirtildi. 

4 yaşındaki Alex'in babası ise 'içinde ne olduğunu merak ettiği' için testiyi hafifce çektiğini ve bu nedenle devrildiğini belirtti.  Baba oğlunun kırık testiyle yan yana görünce 'Bunu yapan benim çocuğum değil' diye düşündüğünü açıkladı.

Rus medyasında yürek hoplatan iddia! Türkiye ve Mısır devreye girdi: O bölgeden oluk oluk petrol çıkacak Rus medyasında yürek hoplatan iddia! Türkiye ve Mısır devreye girdi:... Haberi Görüntüle

3 BİN 500 YILLIK TESTİ RESTORE EDİLECEK

Müzeinin yöneticisi Lihi Laszlo, "Sergilenen eşyalara kasıtlı olarak zarar verilen durumlar var ve bu tür vakalar, polis dahil olmak üzere büyük bir ciddiyetle ele alınıyor" dedi. Yetkililer müzedeki eserin küçük bir çocuk tarafından yanlışlıkla kırılmasını da göz önünde bulunduracaklarını belirtti. 

3 bin 500 yıllık testinin ise şşarap ve zeytinyağı gibi malzemelerin taşındığı, eserin restorasyonu için ise koruma uzmanı görevlendirileceği aktarıldı. Eserin ise 'kısa bir süre' içerisinde yendinden sergi alanında yerini alacağı öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading