Yandex Metrica

Meta Rus medyasını yasakladı! ABD merkezli Facebook ve Instagram'dan Moskova'ya çizik

Meta Rus medyasını yasakladı! ABD merkezli Facebook ve Instagram'dan Moskova'ya çizik

ABD merkezli Facebook ve Instagram'dan Rus basınına engel geldi. Rusya merkezli RT'nin haberine göre, Facebook sahibi, Washington'ın Rus medyasını casuslukla suçlamasından bir kaç gün sonra Rus basını Meta grubunda yasaklandı.

Dünya

17.09.2024, 12:03

Facebook ve Instagram'ın sahibi olan ABD teknoloji devi Meta, RT de dahil olmak üzere birçok Rus haber ağını yasakladı diyen Rus basını, "2022'de Ukrayna çatışmasının tırmanmasından bu yana Meta, özellikle AB üyeleri olmak üzere birçok Batılı ülke tarafından uygulanan RT yasağına iş birliği yapıyor." dedi.

Avrupa'da maymun çiçeği virüsü alarmı! 'Hazırlıklı olun' uyarısı yapıldı Avrupa'da maymun çiçeği virüsü alarmı! 'Hazırlıklı olun' uyarısı yapıldı Haberi Görüntüle

RUS BASININA ENGEL

Şirket, pazartesi günü yaptığı açıklamada, medya kuruluşlarının uygulamalarından kaldırılmasının "yabancı müdahale faaliyeti" nedeniyle olduğunu ve önümüzdeki birkaç gün içinde dünya çapında uygulanacağını söyledi. 

ABD hükümeti geçen hafta RT'ye yaptırım uygulamıştı diye Rus basını, "Dışişleri Bakanı Antony Blinken, kuruluşun 'fiili olarak [Rus] istihbaratının bir kolu gibi işlev gördüğünü' iddia etti" dedi.

Moskova, bu hareketi ABD'nin Rus mesajlarıyla adil bir şekilde rekabet edemediğini ortaya koyan bir bilgi savaşı eylemi olarak niteledi.

Rusya, ay üzerinde nükleer enerji tesisi kuruyor: İki devlet de ortak oluyor Rusya, ay üzerinde nükleer enerji tesisi kuruyor: İki devlet de... Haberi Görüntüle

"PROPAGANDA YAPILIYOR"

ABD'li yetkililer, RT'nin uluslararası ilişkilerde Washington destekli söylemlere karşı çıkma rolünden duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. 

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jamie Rubin, Blinken'ın açıklamalarının ardından Cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ve uluslararası sistemin 1 numaralı kuralını ihlal etmesi göz önüne alındığında, dünyanın büyük bir bölümünün Ukrayna'ya sandığınız kadar tam destek vermemesinin nedenlerinden biri tek nedeni değil RT'nin geniş kapsamı ve erişimidir. Burada propaganda, dezenformasyon ve yalanlar milyonlarca, hatta milyarlarca kişiye yayılıyor." dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading