Yandex Metrica

META'ya savaş açtı: Venezuela lideri Maduro WhatsApp'ı 'casus' ilan etti! Canlı yayında uygulamayı silmişti

META'ya savaş açtı: Venezuela lideri Maduro WhatsApp'ı 'casus' ilan etti! Canlı yayında uygulamayı silmişti

İsrail'e sosyal kalkan olan META'ya tepkiler büyüyor. Daha önce canlı yayında WhatsApp uygulamasını silen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro bu kez de WhatsApp'ın bir "casusluk" sistemi olduğunu ve halktan diğer uygulamalara geçmesini istedi. Maduro, "Bu sosyal uygulama, psikolojik bir savaş yürütüyor" dedi.

Dünya

08.08.2024, 10:33

Sosyal medya platformları Instagram, Facebook ve WhatsApp'ın çatı şirketi META'ya yönelik küresel çapta protestolar sürüyor. META, Güney Amerika'da üst düzey bir protesto ile karşı karşıya kaldı.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, "Barış istiyorsanız WhatsApp'tan kurtulun" diyerek canlı yayında WhatsApp'ı sildi.

Ablukada 4'üncü gün: Cenin'in altyapısının yüzde 70'i yok oldu Ablukada 4'üncü gün: Cenin'in altyapısının yüzde 70'i yok oldu Haberi Görüntüle

"CASUS WHATSAPP PSİKOLOJİK SAVAŞ YÜRÜTÜYOR"

Daha sonrasında konuya ilişkin açıkamalarda bulunan Maduro, "WhatsApp, Venezuela'da sahip olduğu listeyi casusluk faaliyetleri için Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçılarına teslim etti. Bu sosyal uygulama, psikolojik bir savaş yürütüyor. Darbe ve şiddet lehine konuşmayan sosyal liderleri, askerleri, polisleri, sanatçıları ve sporcuları tehdit ediyor." ifadelerini kullandı.

Venezuelalılara, WeChat ve Telegram uygulamalarını tavsiye eden Maduro, "İnsanlara gönüllü olarak WhatsApp'tan çıkmalarını ve diğer ağlara geçmesi çağrısında bulundum." dedi.

Maduro, Venezuela'ya uygulanan haksız ekonomik ambargolar ve zorluklara rağmen tarımsal üretimde mucizevi başarılar elde ettiklerini söyledi.

Muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez'i eleştiren Maduro, "O bir suçlu ve faşist. Seçimlerin yapıldığı günden bu yana bir grup genci ortalığı yakması için gönderdi ancak kendisi saklandı. Yüksek Mahkeme onu yasal olarak çağırdı ve gitmesi zorunluydu ama o gitmedi. Şimdi Guaido'dan (eski muhalif lider Juan Guaido) daha berbat." diye konuştu.

Devlet Başkanı Maduro, ülkedeki sağcıları, Venezuela'nın anayasal kurumlarına "faşist darbe" yapmakla suçladı.

Çin'de büyük vurgun: Çin Komünist Partisi yetkilisinin zimmetine geçirdiği paraların taşınması için 10 kamyon çalıştı Çin'de büyük vurgun: Çin Komünist Partisi yetkilisinin zimmetine geçirdiği paraların... Haberi Görüntüle

WHATSAPP'I TELEFON EKRANINDAN SİLMİŞTİ

Maduro, ülkede bazı kesimlerin WhatsApp üzerinden şiddet ve nefret yaydığını gerekçe göstermiş, bu uygulamayı dün canlı yayında silmişti.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading