Yandex Metrica

Sitede Ara

Meydanlar doldu taştı: On binlerce İsrailli hep bir ağızdan Netanyahu'nun istifasını istedi

Meydanlar doldu taştı: On binlerce İsrailli hep bir ağızdan Netanyahu'nun istifasını istedi

İsrailliler her cumartesi düzenledikleri gösterilere bu hafta da devam etti. On binlerce İsrailli, ülkenin çeşitli kentlerinde bir araya gelerek İsrailli esirlerin geri getirilmesi, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçimlere gidilmesi için gösteri düzenledi.

Dünya

30.06.2024, 10:25

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yönelik protestolar devam ediyor. Başkent Tel Aviv, Batı Kudüs, Hayfa ve Rehovot kentlerinde sokaklara çıkan İsrailliler, hükümetin istifasını istedi. 

En büyük gösteri yine başkent Tel Aviv'de gerçekleştirildi. Savunma Bakanlığı önünde basın açıklaması yapan esir aileleri Netanyahu'nun esir takası anlaşması yapmadığını belirterek İsraillilere buna tepki göstermeleri konusunda çağrı yaptı. Gazze'ye yönelik saldırıların devam etmesinin esirlerin öleceği anlamına geldiğini bildiren esir aileleri "Bizi sevdiklerimizden ayıran şey Netanyahu'nun savaşın sona erdirilmemesi konusundaki ısrarıdır." ifadelerini kullandı. Kaplan Caddesi'nde gösteriye katulan on binlerce İsrailli de İsrail bayrakları ile Başbakan Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçiler aleyhinde pankart, afiş ve dövizler taşıdı, caddede kurulan platformda hükümeti eleştiren konuşmalar yaptı.

Kıyamet kopacak! Rusların tehdidi geri adım getirmedi: AB Ukrayna ve Moldova ile müzakereye başlıyor Kıyamet kopacak! Rusların tehdidi geri adım getirmedi: AB Ukrayna ve... Haberi Görüntüle

BATI KUDÜS'TE GÖZALTILAR VAR

Batı Kudüs’teki Paris Meydanı'nda toplanan binlerce İsrailli, esir takası anlaşması, Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçim talebiyle gösteri düzenledi.

İsrail polisi ile göstericiler arasında yaşanan sürtüşmesinin ardından bazı İsrailliler gözaltına alındı.

Biden için yolu sonu göründü! Bir hafta süre verildi: İşte yerine gelebilecek 10 isim Biden için yolu sonu göründü! Bir hafta süre verildi: İşte... Haberi Görüntüle

HENİYYE MISIR İSTİHBARAT BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Mısır İstihbarat Başkanı Ababs Kamil ile Gazze'de ateşkes müzakerelerini görütüğü bildirildi. Hamas'tan yapılan açıklamada Heniyye’nin Mısır İstihbarat Başkanı Kamil ile görüşmesinde, Gazze’de ateşkes sağlanması için süren müzakerelerin gidişatını ele aldığı belirtildi.

Abbas Kamil görüşmede İsrail'in Gazze Şeridi'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, kız kardeşinin hayatını kaybetmesi sebebiyle Heniyye’ye başsağlığı diledi. Heniyye, akşam saatlerinde Milli İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın'la da bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Uzayda Gerilim: İki astronot uzayda mahsur kaldı! Peki nasıl dönecekler? Uzayda Gerilim: İki astronot uzayda mahsur kaldı! Peki nasıl dönecekler? Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 37 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 86 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre   Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in   Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. Bu arada  7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 306'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 658'e yükseldi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında  Gazze'de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail'in Biden'ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda Hamas'a da teklifi karar etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK'de yapılan oylamada karar tasarısı 14 evet oyu aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading