Yandex Metrica

Miçotakis'ten BM Genel Kurulu'nda 'Türkiye' mesajı: Fırsat penceresi var cesur olmalı

Miçotakis'ten BM Genel Kurulu'nda 'Türkiye' mesajı: Fırsat penceresi var cesur olmalı

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulunda konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasında deniz yetki alanlarının belirlenmesindeki fırsat penceresinin değerlendirilebilmesi için tarafların cesur olması gerektiğini söyledi.

Dünya

27.09.2024, 10:32

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında Yunanistan'ın Türkiye ile ilişkilerine de değinen Yunan lider, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile son bir yılda 6 kez buluştuğuna vurgu yaptı.

Lübnan'da patlatılan çağrı cihazları mercek altında! 3 ayrı model 2 farklı ülkeden tedarik edildi Lübnan'da patlatılan çağrı cihazları mercek altında! 3 ayrı model 2... Haberi Görüntüle

''İLETİŞİM KANALLARINI AÇIK TUTUYORUZ''

"Türkiye ile ikili ilişkilerimizi iyileştirmek için yeni yollar aramaya devam edeceğiz.'' diyen Miçotakis, ''İklim değişikliği ve göç gibi ortak sorunlarımızda daha fazla işbirliği imkanı bulunuyor. Olası her tür gerginliğin dindirilmesi amacıyla iletişim kanallarını açık tutuyoruz." ifadelerini kullandı.

3,2 milyar dolarlık çifte oyun! Çin Amerika'nın arka bahçesine açılıyor: Dev proje için geri sayım başladı 3,2 milyar dolarlık çifte oyun! Çin Amerika'nın arka bahçesine açılıyor:... Haberi Görüntüle

''CESUR BİLGE OLMALIYIZ''

İki ülke arasındaki kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik sorunlarının 40 yılı aşkın süredir çözülemediğini hatırlatan Miçotakis, "Ancak bu çözümsüz kalacakları anlamına gelmez." derken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deniz yetki alanlarının uluslararası hukuka uygun şekilde belirlenmesinin tüm Doğu Akdeniz'in faydasına olacağı yönündeki açıklamalarını memnuniyetle dinlediğini belirtti. Yunan lider, "Bugün bir fırsat penceresi olduğuna inanıyorum ve bu fırsatı değerlendirmek için cesur ve bilge olmalıyız." ifadesini kullandı.

Lula’dan 'Netanyahu’ya karşı harekete geçin' çağrısı: İsrail’in eylemleri soykırımdır Lula’dan 'Netanyahu’ya karşı harekete geçin' çağrısı: İsrail’in eylemleri soykırımdır Haberi Görüntüle

KIBRIS MESELESİ: İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM KABUL EDİLEMEZ

Kıbrıs sorunuyla ilgili, iki devletli çözümün kabul edilemez olduğunu savunan Miçotakis, Yunanistan'ın, BM Genel Sekreterinin çözüm müzakerelerine yönelik çabalarını desteklediğini söyledi.

Miçotakis, "Türkiye ve Kıbrıs Türk toplumunu müzakere masasına gelmeye, en azından karşılıklı güven oluşturup her iki taraf için de kabul edilebilir, adil ve sürdürülebilir bir çözüm için görüşmeye davet ediyoruz." dedi.

Batı Afrika'da yeni dönem başlıyor! Ortak pasaport sistemi hayata geçecek Batı Afrika'da yeni dönem başlıyor! Ortak pasaport sistemi hayata geçecek Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

Konuşmasının devamında Gazze konusuna da değinen Miçotakis, yükselen tansiyonun bölgede genel bir savaş tehlikesi doğurduğuna dikkati çekerken şunları kaydetti;

"Yunanistan, İran dahil tüm taraflara bugünkü yıkıcı şiddet döngüsünü sürdürmekten kaçınma, gerginliği azaltma ve gerginliği azaltma arayışlarına yapıcı bir şekilde katılma çağrısı yapıyor." 

Ölüm kapsülüne tutuklama! Tek tıkla intihar vadeden şirkete polis baskını Ölüm kapsülüne tutuklama! Tek tıkla intihar vadeden şirkete polis baskını Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'DAN ATEŞKESE DESTEK

Miçotakis, Lübnan'da barışın mutlaka sağlanması gerektiğini vurgulayarak, Yunanistan'ın 21 günlük ateşkes önerisini tamamen desteklediğini söyledi.

Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'deki insani felaketin daha fazla sürdürülemeyeceğinin altını çizen Miçotakis, "Gıda, su, barınak, giyecek ve ilaca güvenli ulaşım sağlanmalı. Uluslararası insani hukuka saygı gösterilmeli." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading