Yandex Metrica

Miçotakis'ten küstah sözler: Kıbrıs'ta Türkiye'siz çözüm istiyoruz

Miçotakis'ten küstah sözler: Kıbrıs'ta Türkiye'siz çözüm istiyoruz

Cumartesi günü Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü KKTC’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlanırken, Rum yönetimini ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'ten küstah bir çıkış geldi. Miçotakis “Türk askeri ve Türkiye’nin garantörlüğünün olmayacağı bir çözüm istiyoruz” dedi.

Dünya

22.07.2024, 11:21

Önceki gün Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü KKTC’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlanırken, Rum yönetimini ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'ten dikkat çeken bir çıkış geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’den ayrılmasından 3 saat sonra Kıbrıs Rum Kesimi’ne gelen ve güney Lefkoşa’daki başkanlık sarayında düzenlenen kınama etkinliğinde konuşan Miçotakis, dikkat çeken sözlere imza attı.

Yeni personele servet ödüyorlar: Yıllık maaş 54 bin dolara çıktı Yeni personele servet ödüyorlar: Yıllık maaş 54 bin dolara çıktı Haberi Görüntüle

MİÇOTAKİS: İKİ DEĞİL TEK DEVLET OLACAK

Açılan yaranın 50 yıldır devam ettiğini belirten Miçotakis, ''Yunan Albaylar Cuntası, 50 yıl önce Kıbrıs’taki milli trajedinin kapısını açtı. İstila ve işgal 50 yıldır devam ediyor. Açılan yara 50 yıldır kanamaya devam ediyor. Kıbrıs’ın kuzeyi işgalin esiri kalmaya devam ediyor. Oldubittileri kabul etmiyoruz. Tek hedefimiz iki bölgeli iki toplumlu, Türk ordularının bulunmayacağı, modası geçmiş garantörlüklerin olmayacağı, üniter bir devlet, birleşmiş bir Kıbrıs’tır.'' ifadelerini kullandı.

Latin Amerika ülkesinde akaryakıt krizi! 69 uçuş iptal edildi Latin Amerika ülkesinde akaryakıt krizi! 69 uçuş iptal edildi Haberi Görüntüle

''TAVİZ VERDİĞİMİZ ANLAMINA GELMEZ''

''Türk-Yunan yakınlaşmasının Kıbrıs sorununun çözümüne katkısı olacağına inanıyorum.'' diyen Miçotakis, ''Ancak, Türkiye ile görüşüyor olmamız anlaştığımız ya taviz verdiğimiz anlamına gelmez. AB üyesi Kıbrıs’a (Rum Kesimi) yönelik her tehdit, Avrupa için tehlike anlamına gelir.'' ifadelerini kullandı.

Modifiye edilmiş kaplumbağa tanklarına çelik zırh! Fırtına birliklerine alan sunacak: Modifiye edilmiş kaplumbağa tanklarına çelik zırh! Fırtına birliklerine alan sunacak: Haberi Görüntüle

''SUNİ OLUŞUM SÖZ KONUSUDUR''

Miçotakis sözlerinin sonunda şunları kaydetti;

''Kıbrıs’ın işgal altında olan kuzeyinde suni bir oluşum söz konusudur. Türkiye, kutlamaların ya da oylamaların (TBMM’nin 50. yıl tezkeresi) olması gereken gerçek hedefleri ile bağdaşmadığını er veya geç idrak edecektir.”

Diplomatik temaslar sonuç verdi: O ülkedeki Türk okulları yeniden açılacak! Diplomatik temaslar sonuç verdi: O ülkedeki Türk okulları yeniden açılacak! Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken şunları kaydetti;

''Kıbrıs'ta her iki tarafın masaya eşit oturup eşit kalktığı bir denklem kurulmadan yeni bir müzakere sürecinin başlamasını açıkçası mümkün görmüyoruz. İktidar ve muhalefet olarak verdiğimiz birlik tablosunu kıymetli görüyorum. Kıbrıs davasının sadece bizim değil, 85 milyonun davası olduğu anlaşılmıştır. Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla Sayın Miçotakis'in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. Yunanistan'ın Kıbrıs'ta deniz üssü kurma girişimi) Gerekirse deniz üssü ve deniz yapılarını kuzeyde yaparız. Bizim de denizimiz var"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading