Yandex Metrica

Miçotakis'ten Türkiye mesajı: Güç dengelerine değindi: Karmaşık ilişkiler bizi zorunda bırakıyor

Miçotakis'ten Türkiye mesajı: Güç dengelerine değindi: Karmaşık ilişkiler bizi zorunda bırakıyor

'Bizim kimseden korkumuz yok' diyerek açıklamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile karmaşık ilişkiler nedeniyle savunma sanayiye yatırımı artıracaklarını söyledi.

Dünya

12.09.2024, 17:41

Geçtiğimiz günlerde yaptığı ordu yatırımına dair açıklamalarını bulunan Yunanistan​ Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye​ ile karmaşık ilişkilere sahip olunması nedeniyle savunma sanayi yatırımlarını artıracaklarını söyledi. Sözlerine devam eden Miçotakis, 'Yunanistan'ın egemenliğini her zaman savunabilmesi' gerektiğini belirtti.

Kızıl gezegende akıllara durgunluk veren buluş! Mars'ta milyonlarca yıllık gizemli yapılar keşfedildi! Kızıl gezegende akıllara durgunluk veren buluş! Mars'ta milyonlarca yıllık gizemli... Haberi Görüntüle

"TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Açıklamalarına devam eden Yunan lider, Yunanistan​'ın savunma açısından ne kadar güçlü olursa müzakere masasına da o kadar güvenle oturacağını belirterek, Türkiye​'nin revizyonizminin özünün de değişmediğini öne sürdü. Miçotakis ayrıca, 'ülkenin silahlanma programından herhangi bir taviz verilmeyeceğini' ifade etti.

Miçotakis gündeme dair açıklamaları sırasında göç konusuna da değindi. Yunan lider, "Avrupa'nın göç sorununa yanıtının Schengen​'in tek taraflı olarak kaldırılması olamayacağını ve Almanya'nın düzensiz göçü azaltmak amacıyla tüm kara sınırlarındaki kontrolleri genişletme adımına katılmadığını" ifade etti.

Düzensiz göçmen açıklamalarına devam eden Miçotakis göçmenlerin ülkeye ilk giriş yaptığı ülkelere top atılmaması gerektiğini belirterek, "Cevap, Avrupa'nın sınırlarının korunması konusunda adil bir uzlaşma olabilir." dedi.

Topu, ilk giriş yapan ülkelere atmamalıyız diyen Yunan lider, "Halk bize güvendiğinden beri ülke sınırlarını korumak için adil ve katı bir politika izledik." ifadelerini kullandı.

Hamas'tan esir takası açıklaması! İsrail'e Netanyahu şartı Hamas'tan esir takası açıklaması! İsrail'e Netanyahu şartı Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE GÖÇMEN KONUSUNU..."

Sözlerine devam eden Miçotakis, "Yunanistan Evros'ta Avrupa sınırlarını savundu ve bu, tüm AB'yi, sınırları geçen insan sayısını sınırlayamazsak ikincil akışlar sorunuyla başa çıkamayacağımıza ikna etmek için sistematik bir çabanın ilk adımıydı." dedi.

Ve o zamandan beri Avrupa bu konuya adapte oldu diyerek sözlerine devam eden Miçotakis, "Bu politika, sınırdan giren göçmen sayısını azaltma ve adalardaki durumu normalleştirme etkisi oluşturdu." ifadelerini kullandı.

Miçotakis, Türkiye​'nin göç meselesini araçsallaştırılmasına Yunanistan​'ın ve Avrupa'nın izin vermeyeceğini belirterek, "Türkiye ile işbirliğinin gerekli ve tatmin edici olduğunu'' ifade etti. 

Açıklamalarına devam eden Yunan lider, Şimdiye kadar birçok kez göçmenleri geri iten, botları, tekneleri taciz eden Yunan Sahil Güvenliği'ni de koruyarak, binlerce düzensiz göçmenin kurtarıldığını, sahil güvenlik ekibine yönelik 'komplo teorileri yaymanın aşağılayıcı olduğunu' söyledi. 

Miçotakis, Sahil Güvenliğin bir göçmen kabul servisi olmadığını belirterek, ''Sadece aktif caydırıcılık var, geri itme yok'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading