Sitede Ara

Milton Kasırgası sigorta şirketlerini de vurdu! Kayıp 100 milyar doları aşabilir

Milton Kasırgası sigorta şirketlerini de vurdu! Kayıp 100 milyar doları aşabilir

Fitch Ratings, Milton Kasırgası’nın sigorta sektöründe 50 milyar dolara kadar kayba yol açabileceğini duyurdu. Ancak, sigorta şirketlerinin güçlü sermaye yapısı, kredi derecelerinde önemli bir olumsuz etki yaratmayacak.

Dünya

11.10.2024, 12:05

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Milton Kasırgası'nın yol açtığı hasarlarla ilgili çarpıcı bir rapor yayımladı. Rapora göre, kasırga nedeniyle sigortalı kayıplar 30 ila 50 milyar dolar arasında değişebilir. Bu kayıp, 2022'de Ian Kasırgası'nın neden olduğu 60 milyar dolarlık sigortalı kaybın ardından, son yıllarda yaşanan en büyük ikinci felaket olarak kayıtlara geçeck..

İsrailli askerler hükümete baş kaldırdı! Bezli askerler korktular ve görev yapmayacaklar İsrailli askerler hükümete baş kaldırdı! Bezli askerler korktular ve görev... Haberi Görüntüle

SİGORTA VE REASÜRANS ŞİRKETLERİNE ETKİSİ

Fitch Ratings, sigorta ve küresel reasürans şirketlerinin bu büyük kayıplara rağmen güçlü seramaye seviyeleri sayesinde kredi notlarının etkilenmesinin beklenmediğini belirtti. Raporda, Milton Kasırgası'nın sigortalı kayıplarının önemli bir kısmının reasürans piyasasına yönlendirileceği ifade edildi. Bu sayede sigorta şirketleri üzerindeki yük bir nebze hafifletilecek.

Beyrut'ta gerilim tırmanıyor: İsrail’in hava saldırısında 6 can kaybı Beyrut'ta gerilim tırmanıyor: İsrail’in hava saldırısında 6 can kaybı Haberi Görüntüle

KÜRESEL KAYIPLAR 100 MİLYAR DOLARI AŞABİLİR

Fitch, 2024 yılının küresel sigortalı kayıplarının Milton Kasırgası ile birlikte 100 milyar doları aşabileceğini öngörüyor. Bu durum, üst üste beşinci yıl küresel sigortalı kayıpların bu eşiği geçtiğini gösterirken, felaketlerin sıklaşması, sigorta sektöründe daha fazla maliyet baskısına neden olurken, gelecekteki prim artışlarına da zemin hazırlıyor.

Akın akın Ukrayna'ya gidiyorlar! Binlerce İsrailli Yahudi Romanya'da sınıra dayandı! Akın akın Ukrayna'ya gidiyorlar! Binlerce İsrailli Yahudi Romanya'da sınıra dayandı! Haberi Görüntüle

EMLAK REASÜRANS FİYATLARINDA DALGALANMA BEKLENİYOR

Fitch, emlak piyasasında Milton Kasırgası’nın etkisiyle prim oranlarının yükselme eğilimine girebileceğini ancak bu artışların, 2023’te yaşanan büyük emlak reasürans fiyat yükselişleri kadar sert olmayacağını belirtti. Piyasadaki bu olası değişiklikler, sigorta sektörü ve özellikle emlak reasüransı açısından dikkatle izlenmeesi gereken gelişmeler olarak ön plana çıkıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading