Yandex Metrica

Mısır basını duyurdu: Gazze'de ateşkes müzakereleri yarın Kahire'de başlıyor

Mısır basını duyurdu: Gazze'de ateşkes müzakereleri yarın Kahire'de başlıyor

Terör devleti İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası müzakerelerinin yarın Mısır'ın başkenti Kahire'de yeniden başlayacağı belirtildi. Mısır basınında yer alan habere göre; müzakerelere Katar, İsrail ve Hamas'tan heyetler katılacak.  

Dünya

06.05.2024, 23:52

Soykırımcı İsrail 'in Gazze Şeridi'nde işlediği katliamlar devam ederken Mısır basını başkent Kahire'de yarın ateşkes için müzakerelerin yapılacağını duyurdu.

"Kahire el-İhbariyye" televizyonunun Mısırlı üst düzey kaynaklara dayandırdığı haberde, Gazze'de ateşkesin sağlanması konusunda yoğun şekilde diplomatik temasların yapıldığı kaydedildi.

Husilerin Tel Aviv'i füzeyle vurması Netanyahu'yu çıldırttı: Tehditler savurdu Husilerin Tel Aviv'i füzeyle vurması Netanyahu'yu çıldırttı: Tehditler savurdu Haberi Görüntüle

KAHİRE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Haberde, "Kahire, Gazze'de huzurun sağlanması konusunda yarın (pazar) toplantılara ev sahipliği yapacak." ifadelerine yer verildi.

Soykırımcı İsrail'den alçak tehdit! Marwan Issa ve Muhammed Deif'i örnek gösterdiler Soykırımcı İsrail'den alçak tehdit! Marwan Issa ve Muhammed Deif'i örnek... Haberi Görüntüle

KATAR, İSRAİL VE HAMAS HEYETLERİ KATILACAK

Müzakerelere CIA Direktörü Bill Burns, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve İsrail heyeti ile Hamas'ın önde gelen isimlerinden oluşan bir heyetin katılacağı bilgisine yer verildi.

Mısır'dan ise konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Hamas'tan yapılan açıklamada, Halil el-Hayye başkanlığındaki bir heyetin Mısır'ın daveti üzerine Gazze Şeridi'nde ateşkes görüşmelerine katılmak için yarın Kahire'ye gideceği bildirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading