Yandex Metrica

Sitede Ara

Mısır'a giden tahıl gemisi Karadeniz'de vuruldu

Mısır'a giden tahıl gemisi Karadeniz'de vuruldu

Ukrayna'dan Mısır'a giden tahıl gemisi Karadeniz sularında Rus füzesiyle hedef alındı. Kiev Donanması, tahıl gemisinin Romanya sularında vurulduğunu açıkladı.

Dünya

12.09.2024, 17:08

2022 yılında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı şiddetini artırırken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Ukrayna'dan Mısır'a giden tahıl gemisi Karadeniz sularında Rus füzesiyle hedef alındı. Kiev Donanması, tahıl gemisinin Romanya sularında vurulduğunu açıkladı.

Donanma sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, Rusya'nın saldırıda TU-22 roketlerini kullandığını ifade etti. Ancak Romanya Donanması, tahıl gemisinin vurulduğu esnada Romanya sularında olmadığını belirtti.

Rusya'nın bu saldırısını 'küstah' olarak nitelendiren Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, ''Rusya, seyrüsefer özgürlüğünü ve küresel gıda güvenliğini ihlâl etti.'' dedi.

Yunanistan turist akınından endişeli: Ek vergi gelmesi an meselesi Yunanistan turist akınından endişeli: Ek vergi gelmesi an meselesi Haberi Görüntüle

''BUĞDAY VE GIDA GÜVENLİĞİ FÜZELERİN HEDEFİ OLMAMALI''

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Ukrayna lideri, açıklamasında şunları kaydetti;

Filistinli destekleyen Amerikalılara kanlı gözdağı! Ayşenur Ezgi Eygi, Rachel Corrie, Şirin Ebu Akile... Üçünün de kaderi aynı oldu! Filistinli destekleyen Amerikalılara kanlı gözdağı! Ayşenur Ezgi Eygi, Rachel Corrie,... Haberi Görüntüle

''Mısır'a gitmekte olan buğday kargosuna bir Rus füzesi isabet etti. Bugün Karadeniz'de gerçekleşen saldırıda Ukrayna kara sularını terk ettikten hemen sonra sıradan bir sivil gemi hedef alındı. Hayatları korumak Ukrayna için gerçek bir önceliktir ve bu, her ülke için öncelik olmalıdır. Dünyanın tepkisini bekliyoruz. Buğday ve gıda güvenliği asla füzelerin hedefi olmamalı.''



OLAYDA CAN KAYBI YOK

Sosyal medyadan yaptığı açıklamada, olayda can kaybı olmadığını belirten Ukrayna lideri, "Limanlarımızı, Karadeniz'i ve küresel piyasalara gıda ihracatımızı korumak için çabalamaya devam edeceğiz. Tahıl ve gıda güvenliği asla füzelerin hedefi olmamalı" ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading