Yandex Metrica

Mossad çağrı cihazlarını bomba gibi patlattı! Dikkat, cep telefonları da infilak edebilir

Mossad çağrı cihazlarını bomba gibi patlattı! Dikkat, cep telefonları da infilak edebilir

İsrail, Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı Motorola marka çağrı cihazlarını aynı anda patlattı. Bataryası infilak eden cihazlar 2 bin 500'den fazla kişinin yaralanmasına, 8'inin de ölümüne yol açtı. İnsanları yıllardır casus yazılımla cep telefonlarından izleyen küresel siyonist şebekenin benzer patlamayı mobil cihazların tümünde yapabileceğine ilişkin derin şüpheler oluştu. 

Dünya

18.09.2024, 10:58

Lübnan toprakları üst düzey teknolojinin kullanıldığı sıradışı bir saldırıya sahne oldu. İsmail Haniye'ye Tahran'da düzenlenen suikast sonrası cep telefonu kullanımını örgüt içerisinde tamamen bırakma kararı alan Hizbullah, darbeyi bu kez beklemediği bir yerden yedi. 

Hizbullah'ın militanlarına dağıttığı çağrı cihazları, 17 Eylül 2024 günü aynı anda patladı. Şii örgüt üyelerince haberleşmekte kullanılan cihazların bataryası bomba gibi infilak etti. 

Patlamalar sonrası Lübnan'ın pek çok kentinden yaralanmış kişilere ilişkin görüntüler geldi. 2 binden fazla militanın ciddi biçimde yaralanmasına yol açan batarya patlamasında nasıl bir teknolojinin kullanıldığı şimdilik bilinmiyor. 

İsrail istihbaratı Mossad'ın, Hizbullah çağrı cihazlarına Wi-Fi üzerinden sızarak batarya ile cihaz arasındaki algoritma ile oynadığı ve elektrik iletim frekansındaki bozulma neticesinde Motorola pillerinin patladığı ileri sürülüyor. 

Halka giderek genişliyor: Bir ülke daha İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma bildiriminde bulundu Halka giderek genişliyor: Bir ülke daha İsrail aleyhine açılan soykırım... Haberi Görüntüle

BÜYÜKELÇİ BİLE YARALANDI 

Hackleme yöntemiyle yapılan saldırı öylesine etkili oldu ki, patlamaların ardından Lübnan hastanelerinde yoğunluk oluştu. İran'ın Beyrut Büyükelçisi Mücteba Amanî'nin de aynı çağrı cihazından taşıdığı ve kendisinin de ciddi şekilde yaralandığı belirtiliyor. 

Lübnan'da Hizbullah üyesi milletvekili Ali Ammar'ın oğlu ise patlamada can verdi.

Bebek katillerinin hazırlanan tek yazılımla çağrı cihazlarını tümden patlatması, cep telefonlarında da istedikleri zaman aynı etkiyi oluşturabilecekleri yönünde şüphe doğurdu.

İsrail'de Mossad bağlantılı 'güvenlik' şirketlerinin insanları gizli bir şekilde izlemek için casus yazılımlar geliştirdikleri biliniyor. 

Pegasus, Alaaddin, Predetor, Candiru başta olmak üzere çok sayıda örneği bulunan casus programların cep telefonlarının bataryasını patlatmakta kullanılabileceği belirtiliyor. Zira cep telefonundan çok daha basit bir teknoloji barındıran çağrı cihazları Lübnan'da 2 bini aşkın kişinin yaralanmasına yol açtı. 

Batarya infilakının etkisi öylesine büyük oldu ki, yaralılardan kiminin kolunda ve karın bölgesinde derin çukurlar oluştu. 

İsrail çağrı cihazlarını patlattı, bini aşkın kişi yaralandı.

Saldırının Suriye'deki İran destekli militanları da etkilediği ve Şam başta olmak üzere çeşitli kentlerde Hizbullah üyelerinin patlama sonucu yaralandığı kaydediliyor. 

İsrail basınına göre, özel hazırlanmış yazılımla gerçekleştirilen patlamalar bazı Hizbullah üyelerini öldürdü.   

Lübnan'a ikinci siber saldırıda dikkat çeken detay! ABD uçağı yine bölgedeydi Lübnan'a ikinci siber saldırıda dikkat çeken detay! ABD uçağı yine... Haberi Görüntüle

MOTOROLA İSRAİL ORDUSUNUN EMRİNDE

Amerikan firması Motorola'nın soykırımcı İsrail'le yakın bağı biliniyor. Lübnan'da Hizbullah güçlerinin elinde patlayan çağrı cihazlarının hepsi de Motorola markasıydı. 

Son yıllarda savunma ve güvenlik sektörlerindeki rolünü genişleten şirket, 'Motorola Solutions' markası altında İsrail kurumlarına sağladığı hizmeti artırdı. 

Şirket, İsrail ordusu için şifreli iletişim aygıtları üretiyor. Motorola ürünleri yasadışı İsrail yerleşimlerinde ve Batı Şeria'daki ayırma duvarı boyunca yoğun olarak kullanılıyor. 

İsrail ordusuna 4G hücresel ağ hizmeti sağlayan Motorola'nın, Hizbullah üyelerine ait çağrı cihazlarının patlatılmasında danışmanlık hizmeti sağladığı ileri sürülüyor.  

Saldırı sonrası Lübnan hastanelerinde adeta can pazarı yaşandı. 

Çin'den ateşlenen süpersonik füze bir gemiyi batırdı: 30 saniyede sulara gömüldü! Çin'den ateşlenen süpersonik füze bir gemiyi batırdı: 30 saniyede sulara... Haberi Görüntüle

İSRAİL BİR ÇOCUĞU DAHA ÖLDÜRDÜ

İsrail'in hackleme faaliyeti sonucu gerçekleştirdiği saldırı pek çok çocuğu da etkiledi. Onlardan biri olan Lübnanlı Fatıma Cafer Abdullah babasının kullandığı çağrı cihazı patlayınca ağır yaralandı ve kurtarılamayarak şehit düştü. Fatıma henüz 10 yaşındaydı.

Fatıma Cafer Abdullah, Lübnan'da şehit düştü.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, 17 Eylül günü gerçekleşen çağrı cihazı saldırılarında 2 bin 800'e yakın kişinin zarar gördüğünü, 200'den fazlasının hayatî tehlikesi bulunduğunu ve 8 kişinin de saldırı nedeniyle can verdiğini bildirdi.  

Habere Tepki Ver

1

0

0

2

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading