Yandex Metrica

Mossad planladı, Cristiana uyguladı! İşte Hizbullah'ı tuzağa düşüren kadın

İsrail'in Hizbullah'a yönelik siber saldırılar için ilk adımı 2 yıl önce attığı ortaya çıktı. Hizbullah lideri Nasrallah'ın akıllı telefon kabusunu öğrenen MOSSAD sinsi planını gün gün ilerletti ve salı günü düğmey bastı. Kilit rolde ise CEO Cristiana var.

Dünya

20.09.2024, 12:13

Lübnan'daki Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazlarına dün yeni bir siber saldırı daha düzenlendi. Bu defa da grubun kullandığı el telsizleri, ülkenin güneyinde ve başkent Beyrut'un güney banliyölerinde patlatıldı.

Telsizlerin Hizbullah tarafından beş ay önce, siber saldırı düzenlenen çağrı cihazları ile aynı zamanda satın alındığı ortaya çıktı. Lübnan Başbakanı Necip Mikati, 32 kişinin ölümüne ve 3 bin 250'den fazla kişinin yaralanmasına yol açan kanlı saldırının ikinci dalgasının sona erdiğini söyledi. 

NATO kutlaması sırasında savaş uçağı düştü! 2 pilot hayatını kaybetti NATO kutlaması sırasında savaş uçağı düştü! 2 pilot hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

SİBER SALDIRIDA MOSSAD PARMAĞI

Sky News Arabia'nın haberine göre; saldırıda MOSSAD'ın parmağı olduğu öğrenildi. İddiaya göre; MOSSAD’ın “Hizbullah’ın çağrı cihazlarına önceden ulaştığı ve pillerine patlayıcı madde yerleştirdiği” iddiasına yer verildi. Söz konusu haberde, MOSSAD’ın patlayıcılar yerleştirdiği pillerin sıcaklığını uzaktan yükselterek cihazları infilak ettirdiği de iddia edildi.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun da Lübnanlı güvenlik kaynağından aktardığına göre, cihazlara yerleştirilen patlayıcı 20 gramın altında ve infilak ettirilen cihazlar 5 ay önce ithal edildi.

Kanlı saldırıda Hizbullah örgütünün kullandığı çağrı cihazlarını üreten şirketin izi Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulundu. Şirketin sahibi görünen kadının akademik ve uluslararası kurumlarda geçmişi olduğuna dair etkileyici bir profili olmasına rağmen, Reuters ve AP gibi uluslararası haber ajanslarının çağrılarına cevap vermemesi, adresinin sıradan bir apartmanda bulunması, web sitesinin kapalı olması 'Mossad ajanı' şüphesini iyice güçlendirdi.

Ambalajlı gıdalardan insan vücuduna geçiyor! 3 bin 600'den fazla kimyasal tespit edildi Ambalajlı gıdalardan insan vücuduna geçiyor! 3 bin 600'den fazla kimyasal... Haberi Görüntüle

3 GRAM PATLAYICI KONULMUŞ

Üst düzey Lübnanlı kaynaklar, çağrı cihazların içine patlayıcı yerleştirildiğini söyledi. Söz konusu cihazların sayısı 3 bin. Ayrıca cihaza gönderilen bir mesajla patlayıcı sistem aktif hale getirildi. Ayrıca çağrı cihazlarında üç grama kadar patlayıcı bulunduğunu duyurdu.

Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den sonra o ülkeden de İsrail'e silah ambargosu kararı! Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den sonra o ülkeden de İsrail'e... Haberi Görüntüle

MACARİSTAN'DA ÜRETİLDİ

Patlayan çağrı cihazlarının üzerinde bulunan Gold Apollo markası Tayvanlı bir şirket. Şirket, dün yaptığı açıklamada, patlayan cihazlarda görülen AR-924 modelinin tasarım ve üretim haklarını Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan BAC Consulting KFT şirketine vermiş olduklarını belirtti. Ayrıca söz konusu ürünlerin bu şirket tarafından üretildiği açıklandı. 

Kassam Tugayları'ndan dikkat çeken açıklama: Savaşın seyri değişecek Kassam Tugayları'ndan dikkat çeken açıklama: Savaşın seyri değişecek Haberi Görüntüle

ÖDEMELER ORTADOĞU'DAN

Gold Apollo şirketinin sahibi Hsu Ching-kuang, Macar şirkete lisans izni ve parça satış sürecini şu ifadelerle anlattı;

"3 yıl önce yalnızca Teresa olarak tanıdığım Tayvanlı bir kadın 'Macar BAC Consulting şirketinin temsilcisi' olarak bana ulaştı. İki aylık görüşmeden sonra satış ve Gold Apollo markasını kullanma izni sözleşmesi yaptık. Sonra alışılmadık bir talepte bulundular ve kendi ürünlerini tasarlamak ve üzerlerine şirketinin markasını koymak istediler. Onlara bizim çağrı cihazlarının estetik ve kolay kullanımlı olduğunu söyledim ve neden onları kullanmadıklarını sordum. Kendi mühendislerini yetiştirmek istediklerini söylediler. Başından sonuna kadar Lübnan'dan hiç bahsetmediler. Ancak ödemeleri tuhaftı. BAC'ın merkezi Budapeşte'de olmasına rağmen şirketin Orta Doğu'daki bir banka hesabından ödeme yapıldı. BAC'a, en son bu yılın başlarında çeşitli parçalar tedarik ettik."

Bu açıklama, haber ajanslarının Hizbullah yetkililerine dayandırdığı, "cihazların Şubat ayında satın alındığı" bilgisiyle örtüşüyor.

Lübnan'da patlatılan çağrı cihazları mercek altında! 3 ayrı model 2 farklı ülkeden tedarik edildi Lübnan'da patlatılan çağrı cihazları mercek altında! 3 ayrı model 2... Haberi Görüntüle

A4 TABELALI ŞİRKET!

BAC Consulting'in ticari kayıtlardaki merkezi Mascaristan'ın başkenti Budapeşte'nin kenar mahallelerinden birinde bulunan iki katlı bir ev olarak görünüyor. Binanın camlı giriş kapısında BAC dahil birden fazla şirketin A4 kağıda yazılmış tabelaları mevcut. Binadan çıkan ve adını vermek istemeyen bir kadın, binanın çeşitli şirketlere adres sağlayan bir site tarafından kullanıldığını söyledi.

İki gökdeleni yıktılar, içinde Yahudi yoktu: 11 Eylül sonrası hangi devlete ne oldu? İki gökdeleni yıktılar, içinde Yahudi yoktu: 11 Eylül sonrası hangi... Haberi Görüntüle

CEO PROFİLİ DİKKAT ÇEKİCİ

49 yaşındaki Cristiana Rosaria Bársony-Arcidiacono'nun, LinkedIn profilinde kendini stratejik danışman ve iş geliştirici olarak tanımlasdığı görüldü. Uluslararası sürdürülebilirlik grubu Earth Child Institute'un yönetim kurulunda gösteriyor. Ancak grubun web sitesinde bu isimde bir yönetim kurulu üyesi görünmüyor. Yine LinkedIn profiline göre, İngiltere'nin prestijli üniversitelerinden London College'de felsefe okumuş, ardından London School of Economics'te eğitim almış. Ayrıca Avrupa Komisyonu, UNESCO ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nda uzman olarak çalışmış. Çevre koruma, blokzincir teknolojisi ve siber güvenlik üzerinde makaleler yazmış. Bazı makalelerde imzası olduğu internet aramasıyla görülebiliyor. BAC'nin kayıtlı olduğu ticaret kurumlarındaki telefon ve e-postalar ile şirketin sahibi görünen Cristiana Bársony-Arcidiacono, Linkedin sayfasına gönderdiği çağrılara cevap vermedi.

Sosyal medyayı birbirine katmıştı: Bombacı şakasına hapis cezası! Sosyal medyayı birbirine katmıştı: Bombacı şakasına hapis cezası! Haberi Görüntüle

ŞİRKET CEO’SU REDDETTİ

Cristiana hakkındaki bilgiler de benzeri şüphelere yol açıyor. Budapeşte’nin kuzey bölgesinde ikamet eden Barsony-Arcidiacono’nun komşuları kadının son yıllarda çok sık görmediklerini anlattı. Financial Times’a konuşan komşular, kadının annesiyle birlikte yaşadığını ve evlerinde bir dış güvenlik kapısı bulunduğunu ifade etti.

Amerikan NBC’ye konuşan Cristiana, “Çağrı cihazlarını ben üretmiyorum, yalnızca aracıyım. Sanırım konuyu yanlış anladınız” ifadelerini kullanmıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading