Mossad'ın eski direktöründen Netanyahu'ya uyarı: 10 milyonu tehlikeye atmalı mıyız?

Mossad'ın eski direktöründen Netanyahu'ya uyarı: 10 milyonu tehlikeye atmalı mıyız?

Mossad'ın eski Direktörü Efraim Halevy, İsrail-İran gerilimi konusunda hükümeti uyardı. Efraim, yaptığı açıklamada ''10 milyonluk İsrail nüfusu tehlikeye atmalı mıyız?' sorusu, çok, çok ciddi ele alınması gereken bir konu. Netanyahu, belli bir zamanda, bu konularda tutumunu gözden geçirmek zorunda kalacak çünkü sonsuza kadar savaş halinde yaşamak istemiyoruz" dedi.

Dünya

03.10.2024, 16:19

İsrail-İran geriliminin yankıları devam ederken Mossad'ın eski Direktörü Efraim Halevy'den İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya dikkat çeken bir uyarı geldi.

ABC News'ün programına mülakat veren Halevy, İsrail-İran gerilimine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Başbakan Netanyahu'nun ülke meselelerine ilişkin tutumunu eleştirdi.

Esed rejimi İdlib'i vurdu: Ölü ve yaralılar var Esed rejimi İdlib'i vurdu: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

''ÜLKE MESELELERİ TUTUMUNU GÖZDEN GEÇİRMEK ZORUNDA KALACAK''

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ülke meselelerine ilişkin tutumunu eleştiren Halevy, "Netanyahu, belli bir zamanda, ülke meseleleri tutumunu gözden geçirmek zorunda kalacak çünkü sonsuza kadar savaş halinde yaşamak istemiyoruz." dedi.

İsrailliler ülkeyi terk ediyor! Rakamlarda büyük artış İsrailliler ülkeyi terk ediyor! Rakamlarda büyük artış Haberi Görüntüle

''İSRAİL NÜFUSUNU TEHLİKEYE ATMALI MIYIZ?''

İsrail'in, İran'ın füze saldırılarına Geniş çaplı karşılık vermesinin yanlış olacağını belirten Halevy, "'10 milyonluk İsrail nüfusu tehlikeye atmalı mıyız?' sorusu çok, çok ciddi ele alınması gereken bir konu." ifadesini kullandı.

İsrail yönetiminin, İran'a en üst düzeyde karşılık vermeyi tercih etmeyeceğini umduğunu aktaran Halevy, "İsrail'in birdenbire en üst düzeye çıkmasının (karşılık verirken) akıllıca olacağını sanmıyorum. Belki başka bir şey yaparak, İranlılara karşılık vermemeleri için bir seçenek sunulabilir." diye konuştu.

İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük ateşkes olacak mı? Netanyahu'dan merak edilen soruya olay yanıt İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük ateşkes olacak mı? Netanyahu'dan merak edilen... Haberi Görüntüle

''HİZBULLAH TEK BİR OPERASYONLA ORTADAN KALDIRILAMAZ''

İran'ın, İsrail'e karşı varoluşsal tehdit oluşturmadığını belirten Halevy, şunları kaydetti;

"İsrail'in elinde, ne olduğunu söylemeyeceğim birçok kabiliyeti var. İsrail, ülkeyi ve vatandaşlarının hayatını koruma kapasitesine sahip. Hizbullah, tek seferlik bir operasyonla ortadan kaldırılamayacak. İsrail, Lübnan'a kısıtlı güçle girdi ve Lübnan'da Litani Nehri'nin ötesinde Hizbullah'ın var olmayacağı geniş bir alan oluşturmayı hedefliyor.''

Eski Mossad Direktörü Halevy, "İsrail'in, Lübnan'ı ve burada boşaltacağı alanı ele geçirmekle ilgilenmediğini" de sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading