Yandex Metrica

Münbiç'te PKK'ya isyan! Öğrenciler terör örgütü mensuplarını kovdu

Münbiç'te PKK'ya isyan! Öğrenciler terör örgütü mensuplarını kovdu

Terör örgütü PKK/YPG'nin dayattığı müfredat, işgal altında tutulan Suriye'nin Münbiç ilçesinde öğrenciler tarafından protesto edildi. Öğrenciler, ilçeye kamyonetle gelen PKK/YPG'li teröristleri kovdu.

Dünya

27.09.2024, 01:17

Bulundukları her yerde düzeni bozan, Batılı ağabeylerinin taleplerini harfiyen yerine getiren ve terör örgütü PKK/YPG, eğitim öğretim yılının başlamasıyla harekete geçti. Suriye'de ABD desteğiyle işgal ettiği yerlerde yerel halka zulmeden terör örgütü, hazırladıkları müfredatı okullarda okutmaya çalışıyor.  Okullara kamyonetle gelip ders kitabı dağıtmaya çalışan teröristlerin karşısına ise öğrenciler çıktı. Öğrenciler, örgütün dayattığı müfredatı içeren kitapları yırtarak havaya fırlattı.

Yerel halk eski müfredata dönülmesini talep ederken yeni müfredatta Suriye'nin değerlerinive kimliğini yansıtmadığını düşünüyor. Münbiç'te yüzde yüzde 90 oranında Arap nüfus hakim.

Hani Fransa'da ifade özgürlüğü vardı? Paris'teki intifada konuşmasına gözaltı: 'Aman İsrail duymadan indirin şu adamı' Hani Fransa'da ifade özgürlüğü vardı? Paris'teki intifada konuşmasına gözaltı: 'Aman... Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTÜ ÇOCUKLARA MİLİTANLIK AŞILIYOR

PYD/PKK, Suriye'de işgal ettiği bölgelerdeki çocuklara "militanlık" aşılıyor. PYD/PKK kontrolünde olan ve altıncı sınıfa kadar eğitim verilen ilkokullarda din dersi ise yok. Örgüt, küçük çocuklara etnik aidiyeti esas alan, militarist ve İslamiyete karşı önyargılı bir bilinç aşılıyor.

İlkokul 4. sınıflara okutulan Toplum Bilimleri kitabında, "İslamiyetin mevcut durumunun yoldan saptığı" savunularak, tamamına yakını Müslüman olan çocuklara güvensizlik aşılanıyor.

Hazreti Muhammed hakkında ise şu ifadelere yer veriliyor:

"Muhammed döneminde İslam doğru yoldaydı. İslam tek tanrıcı bir dindir ve kelime anlamıyla 'barış' anlamına gelir. Ama Muhammed’den sonra İslamiyet kötüye kullanıldı. Birtakım insanlar tarafından savunduğu barış ve eşitliğin dışına çıkartılmaya başlanıp, çatışma ve öldürme öğretisi haline getirilmiştir."

Mariana Çukuru'ndaki gizem çözüldü! Dünyanın en derin noktasındaki büyük sır ortaya çıktı! Mariana Çukuru'ndaki gizem çözüldü! Dünyanın en derin noktasındaki büyük sır... Haberi Görüntüle

ZERDÜŞTLÜK PROPAGANDASI

Kitabın Zerdüştlük hakkındaki tanıtımı ise övgülerle dolu. Kitapta "Bütün olgular hakkında iyilik-kötülük değerlendirmesi yaptı. İyiliği teşvik kötülükten sakındırmayı teşvik etti. Bu yüzden Zerdeştin görüş ve inancı çok etkili oldu." ifadelerine yer verilerek yönlendirme yapılıyor.

Pandemi öncesi döneme geri dönüyorlar! Amazon'dan çalışanlarına 'Ofise gelin' çağrısı Pandemi öncesi döneme geri dönüyorlar! Amazon'dan çalışanlarına 'Ofise gelin' çağrısı Haberi Görüntüle

KÜRTLER İSLAMİYET'İN YAYILMASINDAN ZARAR GÖRMÜŞ

Kitabın bir başka bölümünde ise Kürtlerin İslamiyetin yayılmasından zarar gördüğünden bahsediliyor. O kısımda kullanılan ifadeler ise şöyle:

"İşgalci Müslüman Arap öncüleri Kürdistan'a ulaştığında o dönemde Kürtler bağımsızdı. Bağımsız Kürt mirlikleri vardı. Kürt milli kültürü ve Zerdüşt inancı yaygındı. ...İlk olarak Halife Osman döneminde bir ordu Kürdistan'a saldırdı. Kürtler direndi ama savaşı kaybettiler ve Müslüman oldular."

Örgüt, okullarda çocuklara her sabah örgüt elebaşını öven sloganlar attırıyor. Zorunlu okutulan kitaplardaki çeşitli bölümlerde terör örgütü PKK elebaşına ait alıntılar yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading