Yandex Metrica

Müslüman karşıtlığı yükselişte: Avrupa'da Müslümanlar 'sanık' muamelesi görüyor

Müslüman karşıtlığı yükselişte: Avrupa'da Müslümanlar 'sanık' muamelesi görüyor

Son rapor, Avrupa'da Müslüman karşıtlığında büyük artış olduğunu ortaya koydu. 2023 Ekim ayından bu yana Avrupa Konseyi ülkelerinde Müslümanların "sanık" muamelesi gördüğüne işaret edilen raporda, "Avrupa ülkelerinin Müslümanlaştığını ve bunun bir tehdit olduğunu" öne süren çeşitli söylemlerin, siyasi amaçlara alet edildiği vurgulandı.

Dünya

21.06.2024, 02:24

Avrupa Konseyine bağlı Irkçılığa ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonu (ECRI) 2023 yılı faaliyet raporunu yayımladı. Merkezi Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan ECRI'nin yayımladığı raporda 7 Ekim 2023'ten bu yana Müslümanlara yönelik çevrim içi ortamda nefret söylemi dahil, nefret saikli olayların sayısında ciddi artış yaşandığı kaydedildi.

Marge Simpson'a tıpatıp benzeyen 3.500 yıllık lahit! Dünyayı şoke eden buluş! Marge Simpson'a tıpatıp benzeyen 3.500 yıllık lahit! Dünyayı şoke eden... Haberi Görüntüle

"MÜSLÜMANLAR SANIK MUAMELESİ GÖRÜYOR"

 Raporda 2023 Ekim ayından beri Müslümanların Avrupa Konseyi ülkelerinde "sanık" muamelesi gördüğüne vurgu yapıldı. 

"Terörle ve aşırıcılıkla mücadeleye yönelik kanun ve politikaların uygulanması, Müslümanlar veya Müslüman olarak algılananların üzerinde olumsuz etkiler yaratmaya devam ediyor." değerlendirmesine yer verilen raporda belirgin dini simge taşıyan kişilerin bazen terörle bağdaştırıldığı altarıldı. Raporda ayrıca bazı Müslümanların kaliteli tedaviye erişim konusunda da ayrımcılığa uğradığı belirtildi. 

Raporda, "ECRI, Avrupa'da Müslümanlara karşı gözlemlenen çeşitli nefret ve ayrımcılık biçimleriyle ilgili derin endişesini dile getirdi." ifadesi yer alırken Avrupa Konseyine üye devletleriMüslümanlara karşı ırkçılığı ve ayrımcılığı önlemeye ve bununla mücadele etmeye dair gözden geçirilmiş 5 nolu ECRI genel politika tavsiye kararına uymaya davet edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading