Yandex Metrica

Müslümansan kamuda iş yok: Hindistan'da İslam düşmanlığı giderek artıyor

Müslümansan kamuda iş yok: Hindistan'da İslam düşmanlığı giderek artıyor

Hindistan'da bir eyalet, sahibi Müslüman olan üniversiteden mezun olanların kamuda işe girmelerini kısıtlamayı planlıyor. Kararın altyapısı için yapılan çalışmalar Müslümanların tepkisine neden oldu.

Dünya

23.08.2024, 20:49

Dünyada Müslümanların yaşarken en fazla zorlandığı ülkelerden biri Hindistan. Sürekli Batılı ülkelerle işbirliği yapan Hindistan'da 200 milyona yakın Müslüman yaşıyor. Fakat Hint hükümetleri buna rağmen birçok kısıtlama, düşmanlık ve ayrımcılıklar ülkedeki Müslüman nüfusu baskı altında tutuyor. 

Aşı oyunu! 'Gazze'de çocuk felci var' baskıları arkasında ne var? Akılları karıştıran iddia Aşı oyunu! 'Gazze'de çocuk felci var' baskıları arkasında ne var?... Haberi Görüntüle

MÜSLÜMAN ÜNİVERSİTE SAHİBİNE NEFRET SÖYLEMLERİ

Müslümanları sindirmeye ve baskı altına almaya yönelik son haber Hindistan'ın etkili gazetelerinden The Hindustan Gazette'de yer aldı. Gazetenin haberine göre Asaam Eyaleti Başbakanı Himanta Biswa Sarma, Bengal kökenli Müslüman Mahbubul Hoque'in sahibi olduğu Özel Meghalaya Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin (USTM) mezunlarına yönelik önlem almayı planlıyor. Sarma, 192 kişinin hayatını kaybettiği mayıs ve haziranda yaşanan sellerden bu üniversiteyi sorumlu tutmuştu. Sarma, USTM kampüsünün bulunduğu bölgedeki ormanlık alanı yok ettiğini ve çevre tahribatına neden olduğunu iddia etmiş ve üniversitenin sahibi Hoque hakkında ayrımcı sözler söylemişti. Sarma'yla beraber haraket eden bir kesim Hindu da nefret söylemlerine eşlik etmişti. 

11 milyon dolarlık sözleşme! O ülke 200 Kamikaze İHA satın alma kararı aldı! Komşu ülkeye saldıracak! 11 milyon dolarlık sözleşme! O ülke 200 Kamikaze İHA satın... Haberi Görüntüle

KAMUDA ÇALIŞMALARI YASAKLANACAK

Başbakan Sarma, Hindistan'ın en iyi 20 üniversitesinden biri olan Özel Meghalaya Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden mezun olanların kamuda çalışmasını yasaklamayı ve kamuda işe girişlerini zorlaştırmayı planlıyor. Konuyla igili açıklama yapan Sarma, Devlet memurluğu başvurularında eyalet sınırlarında bulunan Guwahati ve Dibrugarh üniversiteleri mezunlarının, USTM mezunlarına kıyasla arka planda kalmasının endişe verici olduğunu söyledi. Sarma ayrıca üniversite mimarisini de eleştirmiş ve kampüs girişinde bulunan kubbelerin "cihadı" temsil ettiğini öne sürmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading