Myanmarlı mahkumlar, cuntayı şarkılarla protesto ediyor

Myanmarlı mahkumlar, cuntayı şarkılarla protesto ediyor

Myanmar'da cunta rejimi tarafından gözaltına alınarak hapishanede tutulan mahkumlar, demir parmaklıklar ardından söyledikleri şarkılarla darbeye direniyor.

Dünya

23.01.2024, 17:41

 Myanmar'da askeri darbenin ardından gözaltına alınan darbe karşıtları, ülkenin en kalabalık şehri Yangon'da tutuldukları cezaevinde şarkılar ve tezahüratlarla askeri hükümeti protesto etti.

Yangon'da darbe karşıtlarının tutulduğu Insein Cezaevinin bulunduğu mahalleden bugün paylaşılan sosyal medya videolarında, gözaltındaki darbe karşıtları, toplu halde sloganlar atıp şarkılar söyleyerek serbest bırakılma talebinde bulunurken duyuldu.

Videolarda darbe karşıtlarının, 1 Şubat darbesinde gözaltına alınan ülkenin eski fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii ile beraberindeki siyasi tutukluların serbest bırakılması ve cezaevindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin artırılması için sloganlar attığı işitildi.

Myanmar basınında çıkan haberlerde askeri yönetimin, Kovid-19'un yayılmasını önlemek için cezaevlerindeki bazı tutukluları serbest bırakmayı düşündüğü öne sürülmüştü.

Askeri yönetimden söz konusu iddialara ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading