Napolyon bu silahla intihar etmek istemişti: 1.69 milyon avroluk hazine satışa sunuldu

Napolyon bu silahla intihar etmek istemişti: 1.69 milyon avroluk hazine satışa sunuldu

Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart'ın bir zamanlar intihar etmeyi planladığı iki tabancası, açık artırmada 1,69 milyon avroya (59.928.684 TL'ye) satıldı.

Dünya

08.07.2024, 17:08

Parisli silah üreticisi Louis-Marin Gosset tarafından üretilen silahların 1,2 ila 1,5 milyon avro arasında bir fiyata satılması bekleniyordu.

Eserler, Napolyon'un 1814'te tahttan indirilmesinin ardından intihar girişiminde bulunduğu Fontainebleau sarayının hemen yanındaki Osenat müzayede evinde pazar günü satışa çıkarıldı.

Tabancaların satışı, Fransa Kültür Bakanlığı'nın yakın zamanda bunları ulusal hazine olarak sınıflandırması ve ihracatını yasaklamasının ardından gerçekleşti. Bu, Fransız hükümetinin ismi açıklanmayan yeni sahibine satın alma teklifi yapmak için 30 ayı olduğu anlamına geliyor. Ayrıca tabancaların Fransa'dan yalnızca geçici olarak ayrılabileceği anlamına geliyor.

Silahlar altın ve gümüşle kaplanmış olup, üzerinde Napolyon'un profilden bir resmi yer alıyor.

Pentagon'dan Ortadoğu açıklaması! Savaş uçakları ve binlerce asker gönderildi Pentagon'dan Ortadoğu açıklaması! Savaş uçakları ve binlerce asker gönderildi Haberi Görüntüle

BU SİLAHLA İNTİHAR ETMEK İSTEDİ

12 Nisan 1814 gecesi, ordusunun yabancı güçler tarafından yenilgiye uğratılması sonucu iktidarı bırakmak zorunda kalması üzerine, bunları kullanarak kendini öldürmek istediği söylenmektedir. Ancak büyük silahşoru Armand de Caulaincourt toplardaki barutu boşaltınca Napolyon zehir içti ama hayatta kaldı. Daha sonra tabancaları Caulaincourt'a verdi, Caulaincourt da bunları torunlarına miras bıraktı.

Satışa ayrıca tabancaların orijinal kutusu ve barut boynuzu ve çeşitli barut sıkıştırma çubukları gibi çeşitli aksesuarlar da dahil edildi. Müzayedeci Jean-Pierre Osenat, "Napolyon'un en düşük noktasındaki görüntüsünün" de objelerle birlikte satıldığını söyledi.

Napolyon hatıraları çok rağbet görüyor. Markasının bir parçası haline gelen üç köşeli şapkalardan biri Kasım ayında 1,9 milyon avroya satıldı. Tarihi lider, 1815 yılında Akdeniz'deki Elba adasına sürgün edilmesinin ardından tekrar iktidara geldi ancak Waterloo Muharebesi'nde yenildi. İkinci sürgününden sonra (bu kez Güney Atlas Okyanusu'ndaki St. Helena adasına) 1821 yılında öldü.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading