Napolyon'un hatasını tekrarlamak için sabırsızlanıyor: Rus siyasetçiden Macron'a mesaj var!

Napolyon'un hatasını tekrarlamak için sabırsızlanıyor: Rus siyasetçiden Macron'a mesaj var!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Ukrayna'ya isterse asker gönderebiliriz" açıklamasına Rusya'dan peş peşe cevaplar gelmeye devam ediyor. Son olarak Rus Siyasetçi Yefim Fiks, "Macron, Napolyon’un hatasını tekrarlamak için sabırsızlanıyor" ifadelerini kullandı.

Dünya

16.05.2024, 23:59

Ukrayna'ya askeri desteği tekrar gündeme getiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya'da büyük tepkilere neden oldu.  Son olarak Macron'un sözlerine tepki gösteren Rus Siyasetçi Yefim Fiks, "Macron, Napolyon’un hatasını tekrarlamak için sabırsızlanıyor" diyerek savaş çağrısında bulundu. 

2 buçuk yılı aşkın Avrupa'da devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ilişkin dünya liderlerinden çarpıcı açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

TBMM Başkanı Kurtulmuş Rusya'da konuştu: 'Yeni bir Birleşmiş Milletlere ihtiyaç var' TBMM Başkanı Kurtulmuş Rusya'da konuştu: 'Yeni bir Birleşmiş Milletlere ihtiyaç... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YA ASKER GÖNDEREBİLİRİZ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme ihtimaline bile katlanamayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda Ukrayna'ya askeri desteğin hala masada olduğunu ve Kiev yönetiminin isteği doğrultusunda Fransız askerlerinin Karadeniz kıyısına konuşlanacağını bildirdi. 

Açıklamalarına devam eden Macron, Avrupalı liderlere de atıfta bulunarak, "Rusya daha ileri gitmeye karar verirse, her halükarda hepimiz kendimize asker gönderme sorusunu sormak zorunda kalacağız" ifadelerini kullandı. 

Stratejik hedefleri olduğunu ifade eden Macron, Rusya'nın Ukrayna'da savaşı kazanamayacağını belirtti. Sözlerine devam eden Fransa cumhurbaşkanı Eğer Rusya Ukrayna'da kazanırsa Avrupa'da güvenlik kalmayacak. Rusya'nın komşu ülkeleri Moldova, Romanya, Polonya, Litvanya ve diğer ülkeler tehlike altında kalacak ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron

Fransa Cumhurbaşkanı Macron

Soykırımcı Netanyahu'dan İran açıklaması! 'İran yakın zamanda özgür kalacak' Soykırımcı Netanyahu'dan İran açıklaması! 'İran yakın zamanda özgür kalacak' Haberi Görüntüle

ÇOK TEHLİKELİ AÇIKLAMALAR

Macron'un doğrudan Rusya hükümetini hedef alan söylemlerine Moskova yönetiminden jet hızıyla devam geldi. Fransa Cumhurbaşkanın sözlerini "çok önemli ve tehlikeli" olarak değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme ihtimallerinin bulunduğunu yinelemesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peskov gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Peskov, Macron'un, Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme ihtimalinin bulunduğunu yinelemesiyle ilgili soru üzerine "Bu açıklama çok önemli ve tehlikeli. Fransız Cumhurbaşkanı tarafından temsil edilen Fransa, Ukrayna'daki meseleye doğrudan sahada müdahil olma ihtimali konusunda açıklamalar yapmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bu, çok tehlikeli bir eğilim. Bunu yakından takip ediyoruz diyerek sözlerine devam eden Peskov, "Tüm hedeflerimize ulaşana kadar (Ukrayna'da) özel askeri operasyonu sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Ayrıca Peskov Fransa'nın aylar önce kovulduğu Nijer'deki ABD'ye ait üsse konuşlandığı yönündeki haberlere işaret ederek, "Afrika'nın çeşitli devletleriyle savunma dahil her alanda ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Bu devletler ve biz, bu konuda ilgiliyiz. Afrika devletleriyle ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bir değil iki değil tam 94 Leopard 2A8 tankı: Çılgın siparişi böyle duyurdular: Dev tank filosu Bir değil iki değil tam 94 Leopard 2A8 tankı: Çılgın... Haberi Görüntüle

MACRON'A NAPOLYON BENZETMESİ

Macron'a cevap Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ile sınırlı kalmadı. Macron'un "asker göndeririz" açıklamalarını ele alan Rus Siyasetçi Yefim Fiks, "Macron, Napolyon’un hatasını tekrarlamak için sabırsızlanıyor" ifadelerini kullanarak hodri meydan dedi.

Macron, Rusya sınırlarına asker göndererek Napolyon’un başlıca hatasını tekrarlamak için sabırsızlanıyor diyen Yefim Fiks, "Eğer bu adımı atmayı göze alırsa, onu da aynı şekilde şereften uzak ve utanç verici gelecek beklemektedir. Fransız halkı onu, Fransız askerlerinin yeni mezarlıkları için affetmeyecek" ifadelerini kullandı.

Fiks, sadece Sivastopol’deki anıt mezarlığında, elinde silahla Rusya’ya gelen ve Kırım Savaşı’na katılan 28 bin Fransız askerin mezarının bulunduğunu anımsatarak, "Macron, Fransız halkından o kadar nefret ediyor ki, her ne pahasına olursa olsun onu doğrudan savaşa sürüklemeye çalışıyor. Belli ki ‘benden sonrası tufan’ ilkesine göre yaşıyor." dedi.

Rus Siyasetçi Yefim Fiks

Rus Siyasetçi Yefim Fiks

Habere Tepki Ver

1

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading