NASA uyardı: Dünya çapında internet kesintilerine hazır olun!

NASA'da çalışan bilim insanları Güneş’in yeni bir döneme girdiğini belirtti. Uzmanlar, bu dönemin Dünya üzerindeki uydu sistemleri, GPS ve internet bağlantıları üzerinde ciddi etkiler yaratabileceği konusunda önemli bir uyarı yaptı. 

Dünya

18.10.2024, 16:44

NASA Uzay Hava Programı Direktörü Jamie Favors, Güneş’in maksimum aktiviteler dönemine girdiğini ve bu sürecin 12 ay daha sürebileceğini belirtti. Bu dönemde, özellikle Güneş fırtınalarının neden olduğu manyetik alan değişikliklerinin uydu sistemleri ve enerji şebekeleri üzerinde büyük hasarlara yol açabileceği ifade edildi. 

Serap değil gerçek! Kıyamet alameti gibi olay! Dünyanın en kuran çölünü su bastı! Serap değil gerçek! Kıyamet alameti gibi olay! Dünyanın en kuran... Haberi Görüntüle

İNTERNET KESİNTİSİ OLABİLİR 

Güneş fırtınalarının Dünya üzerindeki en önemli etkilerinden biri ise internet kesintileri olabilir. Uzmanlar, özellikle deniz altı iletişim kablolarının bu tür elektromanyetik dalgalanmalara karşı savunmasız olabileceği konusunda uyardı.

ABD ve İngiltere'den Yemen'e hava saldırısı: Hudeyde kenti hedef alındı ABD ve İngiltere'den Yemen'e hava saldırısı: Hudeyde kenti hedef alındı Haberi Görüntüle

KRİTİK TEKNOJİLERE ZARAR VEREBİLİR 

NASA, Güneş fırtınalarının insan sağlığına doğrudan bir tehdit oluşturmadığını ancak kritik teknolojilere zarar verebileceğini vurguladı. Enerji şebekelerinde büyük kesintiler yaşanabileceği, 1989 yılında Quebec’te meydana gelen benzer bir olayda dokuz saatlik bir elektrik kesintisi yaşandığı hatırlatıldı.

Sosyal medyada tarihi başarı: Elon Musk X’te rekor takipçi sayısına Ulaştı! X'in sahibinin takipçi sayısı kaç oldu? Sosyal medyada tarihi başarı: Elon Musk X’te rekor takipçi sayısına... Haberi Görüntüle

TAM OLARAK ZAMAN KESTİRMEK ZOR 

Bilim insanları, Güneş'in bu aktif döneminde tam olarak ne zaman zirveye ulaşacağını kestirmenin zor olduğunu ve geçmişte yaşanan Carrington Olayı gibi büyük güneş fırtınalarının tekrar yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Eğer böyle bir olay yaşanırsa, modern iletişim altyapısına ağır darbeler vurabilir.

Donald Trump'ın üçüncü suikastçısı master eğitimli: Arabasından öyle şeyler çıktı ki... Donald Trump'ın üçüncü suikastçısı master eğitimli: Arabasından öyle şeyler çıktı... Haberi Görüntüle

Uzmanların uyarıları:

Uydulara zarar verebilir.

Enerji şebekelerinde kesintiler yaşanabilir.

İnternet bağlantılarında uzun süreli kesintiler meydana gelebilir.

Bu nedenle, kritik altyapılara yönelik koruma önlemlerinin artırılması gerektiği konusunda bilim insanları dikkat çekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading