Yandex Metrica

Sitede Ara

NASA'nın hatası insan hayatına neden olabilir! Uzayda mahsur kalan astronotlardan yardım çağrısı geldi!

NASA'nın hatası insan hayatına neden olabilir! Uzayda mahsur kalan astronotlardan yardım çağrısı geldi!

NASA tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu'na 5 Haziran günü gönderilen ve 26 Haziran günü dönmesi planlanan 2 astonot uzayda mahsur kaldı. Bir aydır mahsur kalan astronotlardan ise açıklama geldi. 

Dünya

12.07.2024, 15:45

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA 5 Haziran günü Boeing Starliner ile uzaya gönderdiği 2 astronotunun uzayda mahsur kaldığını duyurmuştu. 26 Haziran günü dünyaya dönmesi planlanan astronorlar Butch Wilmore ve Suni Williams uzay araçlarının arıza yapması nedeniyle mahsur kaldı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen araştırmacılar 28 reaksiyon kontrol sistemlerinin 5'inde sorun oluştuğu ancak 4'ünün yeniden takviye edildiği öğrenilmişti. 

Trump'ı kıskandıracak rakam! Kamala Harris seçim yarışına bağış rekoruyla başladı Trump'ı kıskandıracak rakam! Kamala Harris seçim yarışına bağış rekoruyla başladı Haberi Görüntüle

ASTRONOTLAR BİR AYDIR UZAYDA MAHSUR

Astoronotların Starliner'de meydana gelen sızıntılarını tespit ettikleri ancak Until Launch Alliance Atlas V kapsülünün fırlatılmasında meydana gelen arıza nedeniyle mahsur kaldılar. 

NASA yetkilileri ise geçtiğimiz günlerde "İstasyonda bol miktarda kaynak bulunduğundan ve istasyonun programı Ağustos ortasına kadar nispeten müsait olduğundan mürettebatın istasyondan ayrılmak için zaman sıkıntısı yok" dedi. 

İngilizler son 20 yıla dikkat çekti: Türkiye, Afrika'da güçlü oyuncu İngilizler son 20 yıla dikkat çekti: Türkiye, Afrika'da güçlü oyuncu Haberi Görüntüle

ASTRONOTLARDAAN AÇIKLAMA GELDİ

İki astornotun da dünyaya dönmesi için kapsüllerindeki sorunun çözülmesi için planlama yapıldığı astronotların uzayda vakit geçirmekten dolayı herhangi bir sıkıntı yaşamadıkları belirtildi. Astronot Williams yaptığı açıklamada, ''Uzay aracının bizi hiçbir sorun yaşamadan evimize götüreceğine dair içimde gerçekten iyi bir his var. Şikayetçi değilim, Butch da değil. Birkaç hafta daha buradayız'' dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading