Yandex Metrica

Nasrallah konuşurken İsrail jetleri bombardımana başladı: Kuzey sakinleri eve dönemeyecek

Nasrallah konuşurken İsrail jetleri bombardımana başladı: Kuzey sakinleri eve dönemeyecek

Günlerdir beklenen konuşmasında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 'intikam' anlamına gelen kırmızı fonun önünde İsrail'i Lübnan'a davet etti. "Lübnan'a girmenizi umuyoruz, çünkü bu tarihî bir fırsat" diyen Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail jetlerinin bombardımanı sürüyordu. 

Dünya

19.09.2024, 22:50

Lübnan'da Hizbullah üyelerinin çağrı cihazı ve telsizlerine yönelik batarya saldırısının ardından soykırımcı İsrail, Lübnan güneyini savaş uçaklarıyla vurmaya başladı. 

19 Eylül 2024 tarihi itibariyle yoğunluk kazanan hava saldırıları Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın günlerdir beklenen konuşması esnasında gerçekleşti. 

'İntikam' mesajını yansıtan kırmızı bir fon önünde kamera karşısına geçen Nasrallah, bebek katillerine ait uçaklar Lübnan semalarında alçak uçuş icra ederken İsrail yönetimine karşı bu kez kararlı mesajlar verdi. 

Hasan Nasrallah

İsrail ordusunun Lübnan güneyini hedef almaya devam etmesi halinde buna şiddetle karşılık vereceklerini ve İsrail tanklarıyla askerleri gördükleri yerde vuracaklarını söyleyen Nasrallah, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Galant'a şöyle seslendi:

"Netanyahu ve Galant, bu bir meydan okumadır. Size ve ordunuza diyorum ki, (İsrail'deki) kuzey sakinlerini evlerine geri döndüremeyeceksiniz. Bunun bir savaş mı sınırlı bir çatışma mı yoksa başka bir şey mi olacağını zaman gösterecek. 

Lübnan'a girmenizi umuyoruz, çünkü bu tarihî bir fırsattır. Biz gece gündüz askerlerinizi arıyor olacağız. Herhangi bir asker ya da tank görüldüğünde hedef alınıyor."

Vahşette sınır yok! İsrail askerleri, öldürdükleri Filistinlilerin cansız bedenini teklemeyerek çatıdan attı Vahşette sınır yok! İsrail askerleri, öldürdükleri Filistinlilerin cansız bedenini teklemeyerek... Haberi Görüntüle

CEHENNEMLE KARŞI KARŞIYA KALIRLAR 

Binlerce çağrı cihazının havaya uçurulmasını 'kendilerine tarihi bir darbe' olarak niteleyen Nasrallah, İsrail'in iki dakikada 5 bin kişiyi öldürmek istediğini fakat başaramadığını söyledi. 

İsrail uçakları Lübnan'ı bombalarken bazı jetler alçak uçuş yaptı.

"Bu savaş ve çatışma halidir. Düşmanımızın teknolojik düzeyde üstün olduğunu biliyoruz çünkü Batı onun arkasında duruyor" diyen Hizbullah lideri, Gazze'deki saldırılar bitene kadar Lübnan cephesinin durmayacağını ileri sürdü. 

"İsrail güney Lübnan'da bir güvenlik kuşağı oluşturmaya kalkarsa cehennemle karşı karşıya kalacak" iddiasında bulunan Nasrallah, İsrail işgalci unsurlarını hedef almaktan çekinmeyeceklerini savundu. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading