Sitede Ara

Nasrallah'ın hedef alındığı saldırı sonrası ABD'de panik: Beyrut'taki büyükelçilik binasına askerler sevk edildi

Nasrallah'ın hedef alındığı saldırı sonrası ABD'de panik: Beyrut'taki büyükelçilik binasına askerler sevk edildi

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hzbullah lideri Hasan Nasrallah'ı hedef alan saldırısı sonrası ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği yakınlarında hareketlilik yaşanıyor. Nasrallah'ın öldüğünün açıklanması halinde şiddetli çatışmalar çıkacağından ve büyükelçilik çalışanlarının bu çatışmalardan etkilenemsinden endişe eden ABD yönetimi bina yakınlarına askeri güç konuşlandırıyor.

Dünya

28.09.2024, 01:26

İsrail, yaptığı her saldırıyla bölgeyi kan gölüne çevirmeye devam ediyor. Akşam saatlerinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bulunduğu öne sürülen binaya düzenlenen saldırıda toplamda 6 bina tamamen yıkıldı. Lübnan Sağlık Bakanlığı saldırı sonrası 2 ölü 76 yaralı olduğu yönünde açıklama yaptı ancak ölü ve yaralı sayısının yüzlerle ifade edilmesinden korkuluyor. Hizbullah tarafı saldırıda hedef alınan Hasan Nasrallah'ın iyi ve güvende olduğunu duyurdu. İsrail ve Batılı kaynaklarda ise Nasrallah'ın hayatını kaybettiğine yönelik haberler yer alıyor. İsrail'den yayın yapan Kanal 12 televizyonu, saldırının Hasan Nasrallah'ın söz konusu konumda olmaması halinde gerçekleştirilmeyeceğini öne sürdü ve Hizbullah liderinin öldüğünü iddia etti. Kanalda bu iddia üzerinden değerlendirmeler yapılıyor.

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında yeni detay! İsrailli yetkiliden itiraf gibi açıklama: 'Cihazlara aylar önce yerleştirildi' Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında yeni detay! İsrailli yetkiliden itiraf gibi... Haberi Görüntüle

ASKERLER HAZIR TUTULUYOR

ABD'den yapılan açıklamada ise İsrail'in düzenlediği bu saldırıdan haberleri olmadığı kaydedildi. Ancak ABD, Nasrallah'ın ölüm haberi gelmesi ihtimaline karşı Beyrut'taki büyükelçiliğini korumaya aldı. Büyükelçilik binası yakınlarına askeri güç konuşlandırıldığı ve olası çatışmalara karşı bu askerlerin hazır tutulduğu bildiriliyor. 

Kızıl gezegende akıllara durgunluk veren buluş! Mars'ta milyonlarca yıllık gizemli yapılar keşfedildi! Kızıl gezegende akıllara durgunluk veren buluş! Mars'ta milyonlarca yıllık gizemli... Haberi Görüntüle

ACİL KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI YAPILDI

İsrail'in düzenlediği son saldırının ardından yaralılar için acil kan bağışı çağrısı yapıldı. Lübnan basınında yer alan haberlerde saldırıda ölen ve yaralananların ambulanslarla hastanelere nakledildiği aktarılırken başkent Beyrut'taki hastanelerden vatandaşlara acil kan bağışı çağrılarının yapıldığı ifade edildi.

Nükleer patlamaya hazır! Novaya Zemlya test sahasında hazırlıklar tamam: Personel emir bekliyor Nükleer patlamaya hazır! Novaya Zemlya test sahasında hazırlıklar tamam: Personel... Haberi Görüntüle

MİKATİ: "ÇOK FAZLA CAN KAYBI VAR"

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ilk belirlemelere göre İsrail'in başkent Beyrut'a düzenlediği bir dizi hava saldırısının çok fazla can kaybına yol açtığını belirtti. ABD'de bulunan Mikati, aptığı yazılı açıklamada, "Elde edilen verilere göre, düşman İsrail'in Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlediği bir dizi hava saldırısı çok fazla can kaybına yol açtı." ifadelerini kullandı. Mikati, Lübnan Genelkurmay Başkanı Joseph Avn ile telefonda görüştüğünü belirterek "Yeni saldırı, düşman İsrail'in uluslararası ateşkes çağrılarıyla ilgilenmediğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading