Yandex Metrica

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den veda konuşması: Türkiye vurgusu dikkat çekti

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den veda konuşması: Türkiye vurgusu dikkat çekti

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Güney'de Türkiye, Kuzey'de Norveç ve Batı'da ABD, Kanada ve İngiltere olmadan Avrupa kıtasının güvenliğini öngörmek imkansızdır." dedi.

Dünya

20.09.2024, 01:15

1 Ekim 2024'te görevini Hollanda'nın eski Başbakanı Mark Rutte'ye devredecek olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Alman Marshall Fonu'nun düzenlediği etkinlikte veda konuşması yaptı.

Lula da Silva da boykota katılıyor! Brezilya İsrail'den alımları durdurdu Lula da Silva da boykota katılıyor! Brezilya İsrail'den alımları durdurdu Haberi Görüntüle

"NATO GİDEREK GENİŞLEDİ"

Görev yaptığı 10 yıl boyunca dünyada büyük değişiklikler olduğunu vurgulayan Stoltenberg, 2014'te Rusya'nın Kırım'ı ilhakı, terör örgütü DEAŞ'ın yükselişi, Kovid-19 salgını, Rusya-Ukrayna Savaşı, Çin ile artan rekabet, siber saldırılar, iklim değişikliğinin güvenlik üzerindeki artan etkileri gibi birçok gelişme yaşandığını dile getirdi. NATO'nun giderek genişlediğini belirten Stoltenberg, Karadağ, Kuzey Makedonya, Finlandiya ve İsveç'in ittifaka katıldığını, Ukrayna'nın ise kapıda olduğunu ifade etti. Jens Stoltenberg, 10 sene içinde beş önemli ders aldığını söyledi. 

İsrail, çağrı cihazları için paravan şirketler kurmuş! Hasan Nasrallah'ın emri etkili oldu İsrail, çağrı cihazları için paravan şirketler kurmuş! Hasan Nasrallah'ın emri... Haberi Görüntüle

"KUZEYDE NORVEÇ GÜNEYDE TÜRKİYE"

Avrupa ile Amerika'yı bir bütün olarak gördüğünü dile getiren Stoltenberg, "Atlantik'in her iki yakasından da Amerika ve Avrupa'nın yollarını ayırması çağrısı yapan sesler duyduk. Uzun vadeli işbirliği yerine dar görüşlü ulusal çıkarlara odaklanmak bize iyi hizmet etmeyecektir. İzolasyonizm kimseyi güvende tutmayacaktır." dedi. Birbirine bağlı bir dünyada yaşadığımızı hatırlatan Stoltenberg, ülkelerin tek başlarına hareket edemeyeceğini söyledi. "Avrupalılar, NATO olmadan kıtada güvenlik olmadığını anlamalıdır." ifadesini kullanan NATO Genel Sekreteri, bunun sadece kaynaklarla değil aynı zamanda coğrafyayla da ilgili olduğunu belirtti. Stoltenberg, "Güney'de Türkiye, Kuzey'de Norveç ve Batı'da ABD, Kanada ve İngiltere olmadan Avrupa kıtasının güvenliğini öngörmek imkansızdır." dedi.

Dünya tarihini değiştirecek keşif! Firavun'a ait 3000 yıllık askeri kışla ve depo keşfedildi! Dünya tarihini değiştirecek keşif! Firavun'a ait 3000 yıllık askeri kışla... Haberi Görüntüle

"AVRUPALILAR BEDAVACI DEĞİL"

Avrupalıların bedavacı olduğu fikrine de katılmadığını söyleyen Stoltenberg, "Başka hiçbir büyük gücün ABD kadar çok dostu ve müttefiki yoktur. Bunu baltalamaya çalışan herhangi bir politika Amerika'nın en büyük varlıklarından birini israf etmektir." değerlendirmesinde bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

3

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading