Yandex Metrica

NATO Gölü'nde Rus donanmasının savaş oyunları! İki denizaltı birbirine torpido ateşledi

NATO Gölü'nde Rus donanmasının savaş oyunları! İki denizaltı birbirine torpido ateşledi

Devam eden Ukrayna savaşında deniz filosunda yaşanan büyük sarsıntıya rağmen, Rus donanması denizaltı kuvvetleri aracılığıyla NATO Gölü'nde gövde gösterisi yapıyor. Devlet haber ajansı TASS, Rus Donanması'nın yakın zamanda yayınlanan basın bültenine atıfta bulunarak, Baltık Denizi'nde bir eğitim düellosu gerçekleştirmek üzere "Novorossiysk" ve "Dmitrov" gemilerini konuşlandırdığını bildirdi.

Dünya

28.06.2024, 01:12

Devlet haber ajansı TASS, Rus Donanması'nın yakın zamanda yayınlanan basın bültenine atıfta bulunarak, Rus Donanması'nın, dizel-elektrikli denizaltılarının son teknoloji yeteneklerini sergilemek üzere Baltık Denizi'nde bir eğitim düellosu gerçekleştirmek üzere "Novorossiysk" ve "Dmitrov" gemilerini konuşlandırdığını bildirdi.

Servisten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Denizaltı karşıtı manevraların tamamlanmasının ardından Baltık Denizi'nin belirlenen bölgesinde DEPL (Dizel'naya Podvodnaya Lodka veya Dizel motorlu Denizaltı) 'Novorossiysk' mürettebatı torpido saldırısı gerçekleştirdi."

Eski İsrail Başbakanı Olmert'ten darbe çağrısı gibi açıklama: Netanyahu'yu kovma zamanı geldi Eski İsrail Başbakanı Olmert'ten darbe çağrısı gibi açıklama: Netanyahu'yu kovma... Haberi Görüntüle

TORPİDO FIRLATMA TATBİKATI

Denizaltılar birbirine girdi. Basın servisi, denizaltı mürettebatının, denizaltı karşıtı tatbikattaki eğitim ve savaş görevleri sırasında savaş manevraları, düşman saldırılarından kaçınma ve gemi içi hizmet organizasyonlarıyla mücadele ettiklerini aktardı. 

Ayrıca şartlı bir düşmanın denizaltılarını tespit etmek ve takip etmek için bir dizi hazırlık tatbikatı ve önlemi de gerçekleştirdiler. Denizaltılar, torpido fırlatma tatbikatının ardından Baltık Denizi'nde planlı muharebe eğitim tatbikatlarına devam etti.

Bölgedeki tatbikatlar, Baltık bölgesinde Rusya ile NATO ülkeleri arasında artan gerilimin olduğu bir dönemde gerçekleşmesi nedeniyle önem taşıyor. Örneğin geçen ay Rusya'nın doğu Baltık Denizi'ndeki deniz sınırını değiştirmeye çalışması NATO ile yeni gerginliklere yol açtı. Ancak taslağın daha sonra silindiği bildirildi.

Alman polisi Müslüman düşmanlarını korudu! Çıkan arbedede çok sayıda kişi gözaltına alındı Alman polisi Müslüman düşmanlarını korudu! Çıkan arbedede çok sayıda kişi... Haberi Görüntüle

RUS DENİZALTILARI KÜBA'YI ZİYARET ETMİŞTİ

İlginç bir şekilde Kremlin, gücünü yansıtmak ve rakiplerine bir mesaj göndermek için denizaltı gücüne yöneldi. Bu durum, Rusya'nın nükleer güçle çalışan denizaltısı Kazan'ın, Karayipler'de planlanmış bir askeri tatbikat için diğer gemilerle birlikte Küba'yı ziyaret etmesiyle ortaya çıktı.

Rus nükleer denizaltısı, hedefine doğru giderken ABD kıyılarına yaklaştı. Norveç'ten Küba'ya, Amiral Gorshkov firkateyninin önderlik ettiği ve Zircon hipersonik füzelerle donatılmış Rus filosu, gergin bir NATO P-8 'Poseidon' denizaltı karşıtı uçağı tarafından izlendi.

Denizaltı, Küba'ya giderken İskoçya'nın batı kıyısında da görüldü. İskoçya'nın batı kıyısındaki Faslane'deki HM Deniz Üssü Clyde, Birleşik Krallık'ın nükleer denizaltılarına ve diğer Kraliyet Donanması gemilerine ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'den ŞİÖ üyelerine öneri: 'Birlikte çalışarak mega şebeke inşa edebiliriz' Türkiye'den ŞİÖ üyelerine öneri: 'Birlikte çalışarak mega şebeke inşa edebiliriz' Haberi Görüntüle

CASUSLUK MİSYONU ŞÜPHELERİ

ABD dahil Batı, Rus denizaltısının yakınlığıyla ilgili endişeleri reddetti. Rus nükleer denizaltılarının ABD'ye bu kadar yakın olması, potansiyel bir casusluk misyonuna dair şüpheleri artırmıştı.

ABD gözetimindeki liman ziyaretinin zamanlaması, devam eden Ukrayna-Rusya ihtilafının tırmandığı ve NATO ülkelerinin savaştaki paylarını artırdığı bir dönemde gerçekleşti. Ayrıca Küba ile ABD arasındaki en yakın noktalardan 145 kilometrelik mesafe de endişeleri pek gidermedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading